0

A menstruáció előtt előfordulhat szorulás is?

A nők többségének a teste nagyon eltérően reagál minden hónapban a menstruációjuk alatt. Vannak olyanok, akik már napokkal a vérzés megjelenése előtt érzik, hogy hamarosan elkezdődik a menstruációs ciklusuk. Sokaknak feszül például ilyenkor a mellük, kezd el hol erősebben, hol gyengében görcsölni a hasuk, de vannak olyanok is aki székrekedéssel küzdenek. Ezek a problémák bizony alaposan meg tudják nehezíteni a nők életét, és nem sok mindent tudnak tenni, csak tűrni.

A menstruáció előtt előfordulhat szorulás is?

A menstruáció előtt előfordulhat szorulás is?

A menstruáció előtt előfordulhat szorulás is? Sajnálatos módon ez is egy megszokott tünetnek számít. Szerencsére azonban ennél a tünetnél elmondható az, hogy igenis lehet ellene tenni. Még ha teljesen nem is fog megszűnni a probléma, sokat lehet javítani a helyzeten, hiszen egy szorulás igencsak kellemetlenné tudja tenni az emberek életét. Mi lehet ilyenkor a megoldás?

A válasz igen csak egyszerű és kézenfekvő lesz. Akár csak a többi szorulásnál, így a menstruáció előtt jelentkező székrekedésnél is a helyes táplálkozással sokat javíthatnak a problémán. A legtöbb nő nagyjából ki tudja számolni, hogy mikorra is várhatja a havi vérzését. Azok akik az előtte lévő pár napban már szorulással küzdenek, azt tehetik, hogy néhány nappal korábban már mellőzik a székrekedést elősegítő ételek fogyasztását.

Mik azok az élelmiszerek, melyek székrekedést idézhetnek elő? A csípős, sós és keserű ételeket kell ilyenkor leginkább mellőzni, és előtérbe helyezni a gyümölcsöket, salátákat, és a zöldségeket. Vannak ilyenkor külön ajánlatos teák, melyek fokozott fogyasztásával is sokat javíthatnak ezen a problémán. Ezeknek hála akár a tünet okozta feszültség és szorongás is eltűnhet a testükből.

  
Iktatva: Tünetek Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024