0

A menstruáció előtt előfordulhat az ingerültség?

A menstruációt megelőzően, sőt még alatta is számos panasz kísérheti végig a nőket azokban a bizonyos napokban. Nem ritka így például az, ha valaki hányingerrel, szédüléssel, fáradsággal, vagy épp erős görcsökkel küzd már a menzeszét megelőzően. Sokakat ezek a tünetek figyelmeztetnek arra, hogy bizony hamarosan meg fog jönni a vérzésük, ideje felkészülni egészségügyi betéttel és tamponnal. Mi a helyzet az ingerültséggel?

A menstruáció előtt előfordulhat az ingerültség?

A menstruáció előtt előfordulhat az ingerültség?

A menstruáció előtt előfordulhat az ingerültség? A menstruációs ciklusok alatt bizony olyan hormonális változások mehetnek végbe a nők testében, melyek eredményezhetnek ingerültséget, feszült hangulatot, és kötözködő- csipkelődő beszólásokat. Ezek a tünetek nem csak a menzesz előtt álló nő életét keseríthetik meg, de a családjáét, környezetéét is, akiknek ilyenkor nem árt türelmesebbnek lenni, hiszen néhány nap elmúltával elmúlik ez a kedély állapot.

Mit lehet tenni a menstruáció előtti ingerültség ellen? Mivel ez egy hormonális változásnak az eredménye, így tudatosan kell küzdenie ellene a nőknek. Javasolják ilyenkor az intenzívebb testmozgást, mely igencsak csökkentheti az ingerültséget, valamit érdemes jobban figyelnie a nőknek saját magukra, és apró dolgokkal kényeztetnie magukat. Megoldás lehet az is, ha ilyenkor el tudják kerülni az igazán stresszes helyzeteket.

Abban az esetben, ha mindez nem segítene az menstruáció előtti ingerültség leküzdésében, és már a környezetük is jelezte, hogy nagyon komoly az ilyenkor felmerülő viselkedés változás, érdemes lehet felkeresni egy orvost is, aki egy kis feszültség oldó felírásával segíthet a stressz leküzdésében. Ne feledjék, annak ellenére, hogy nehéz ilyenkor, néhány nap leforgása alatt megint minden visszazökkenhet a normális kerékvágásba!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024