1

A menstruáció alatti hányinger és hasmenés feltétlen egy betegségre utal, vagy normális?

Egy sor kellemetlen tünet jelentkezhet egy nőnél a menstruáció alatt, ami az első időkben akár aggodalommal töltheti el az embert. Miután tapasztalják a rendszeres megjelenésüket a vérzés idején, kicsit megnyugodnak, ám érdemes utána olvasni annak, hogy mely panaszok tekinthetőek normálisnak, és melyekkel érdemes orvoshoz fordulni. Vannak olyan nők, akik fejfájást tapasztalnak ilyenkor, vannak akik erős görcsöléstől szenvednek, de olyanok is akadnak, akik hányingerrel, hányással és hasmenéssel is megküzdenek.

A menstruáció alatti hányinger és hasmenés feltétlen egy betegségre utal, vagy normális?

A menstruáció alatti hányinger és hasmenés feltétlen egy betegségre utal, vagy normális?

A menstruáció alatti hányinger és hasmenés feltétlen egy betegségre utal, vagy normális? Nem kell egyből megijedni akkor, ha a menzesz idején, vagy már azt megelőzően hányás és hasmenés is jelentkezik egy nőnél. Ezek akár milyen furcsa is, szokványos panaszoknak nevezhetőek a havi vérzés idején, így nem kell azonnal orvoshoz szaladni. Ezeknek az lehet az oka, hogy a nők szervezetében ebben az időszakban nagy hormonális változás megy végbe.

Mit lehet tenni a menstruáció alatt jelentkező hányingerrel és hasmenéssel? Akár gyógyszert is be lehet venni már a menzeszt megelőző néhány napban, hátha sikerül időben felkészülni a kellemetlenségekre. Érdemes jobban odafigyelni ilyenkor arra is, mit esznek, hiszen jó ha elkerülik a zsíros és egészségtelen ételeket, valamint az is hatásos lehet, ha kevés koffeint isznak. A testmozgás is akár hatásos módszer lehet a tünetek csökkentésére.

A menstruáció alatti hányinger és hasmenés tehát nem feltétlen egy betegség előjelei, és ha a menzesz végeztével elmúlnak a panaszok, akkor biztos nem kell már aggódni, hogy valami bujkál a szervezetükben. Akkor azonban, ha a panaszok nem enyhülnek, vagy épp erősödnének, és még egyéb kellemetlenségeket is észlelnek, érdemes lehet felkeresni az orvosukat, mert akkor valószínűleg elkaptak valami vírust.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , ,

Egy hozzászólás "A menstruáció alatti hányinger és hasmenés feltétlen egy betegségre utal, vagy normális?"

  1. Csősz Cintia szerint:

    Jónapot!
    Most éppen női problémám van, és azt szeretném megkérdezni hogy, a görcsökre milyen gyógyszer jó ami beválik?

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024