0

A menstruáció alatti éhség ( érzet) bizony gyakori!

Ha hiszik, ha nem, egyes kutatások szerint szinte minden második nő és fiatal lány élet megkeserítik a  menstruáció előtt és alatti kellemetlen panaszok. A tünetek a következők lehetnek: a fejfájás, a hányinger, a szédülés, az erős alhasi görcsölés és a hangulatváltozás például a ” legnépszerűbb ” panaszok szoktak lenni. Kevesebb szó esik a menzesz alatti éhségről, ám sok nő tapasztal farkasétvágyat már a menstruációját megelőző napokban is.

A menstruáció alatti éhség ( érzet) bizony gyakori!

A menstruáció alatti éhség ( érzet) bizony gyakori!

A menstruáció alatti éhségérzet bizony gyakori! Ennek a tünetnek is, akár csak a többi menzesz alatti és előtti tünetnek az lehet az oka, hogy azokon a bizonyos napokon a nők ösztrogén és progeszteron szintje jelentősen megváltozik, és a vércukor szint a normál érték alá süllyed. Érdemes lehet már a havi vérzést megelőző  egy hétben jobban odafigyelni arra, hogy mit is esznek.

A menstruáció alatti éhség sok nőnél annyira komoly, hogy szó szerint zabálni szeretnének. Vannak olyanok, akik ilyenkor korlátlan mennyiségű édességgel sem laknak jól, ám olyan is akad, akinek igazából mindegy hogy mit,  csak ehessen. Ha már nagyon éhesek ilyenkor, próbáljanak meg egészséges ételeket fogyasztani: salátákat, fehér húsokat, gyümölcsöket. A lényeg, hogy vitaminokban gazdag ételeket tanácsos összeválogatni.

Természetesen nem szabad azért megtagadni maguktól minden esetben a menstruáció okozta éhség alatti kívánságaikat. Egy kis csokoládé, sütemény, vagy éppen amit megkívánnak, belefér, ám érdemes figyelni arra, hogy annak ellenére, hogy szénhidrátra és cukorra szüksége van szervezetnek, ne az olyan típusú ételek tegyék ki az étrendjük javát, amik gazdagok ezekben, hanem a már fentebb is említett egészséges táplálékok legyenek túlsúlyban.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024