1

A menstruáció alatt mennyire ajánlatos a hüvelykúp használata?

Minden nővel előfordul valószínűleg élete során legalább egyszer, hogy átesik valamilyen ” női betegségen “. A nőgyógyászati eredetű betegségek zömét már jól lehet kezelni hüvelykúpok használatával, melyeknek köszönhetően gyorsan helyre áll a test egészsége.Vajon a menstruáció közbe szólhat a hüvelykúpok használatában? Erre keressük most a választ.

A menstruáció alatt mennyire ajánlatos a hüvelykúp használata?

A menstruáció alatt mennyire ajánlatos a hüvelykúp használata?

A menstruáció alatt mennyire ajánlatos a hüvelykúp használata? A legfontosabb az, hogy amennyiben bármilyen fertőzésre, vagy épp gyulladása utaló kellemetlenséget érez magán, mielőbb keresse fel az orvosát, hiszen a hatásos hüvelykúpokat csak is orvos írhatja fel receptre. Érdemes már ekkor tájékoztatni, hogy mennyi időn belül fog menstruálni, hiszen ez is közbe szólhat a kezelés kimenetelébe. Az orvosok szerint gyakorlatilag nagyon nehezen lehet használni a hüvelykúpokat a vérzés idején.

A menstruáció alatt, ha gyenge a vérzés, még csak- csak megoldható, hogy egyes hüvelykúpoknak legyen ideje kifejtenie a hatását, ám nagy mennyiségű vérveszteség esetén a kúp túl gyorsan kiürül a testből. Vannak azonban olyan hüvelykúpok is, melyek elkezdése, vagy használata nem lehetséges a menzesz alatt, erről mindenképp orvosával kell konzultálnia, de hasznos lehet az is, ha elolvassa a betegtájékoztatót, melyben minden fontos tudnivalót leírnak a hüvelykúpról.

Arról tehát, hogy menstruáció alatt mely hüvelykúpot lehet használni, és melyet nem, mindig az orvosával kell megbeszélni. Ne legyenek ” lusták ” felkeresni nőgyógyászukat ezzel a kérdéssel, legalább telefonon, hiszen a legbiztosabb információkat mindig Ő fogja szolgáltatni a betegeknek!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , ,

Egy hozzászólás "A menstruáció alatt mennyire ajánlatos a hüvelykúp használata?"

  1. Kulcsár Andrea szerint:

    Üdvözlöm

    Az lenne a kérdésem, hogy a Canesten kúpot lehet e használni menstruáció alatt, vagy el sem kezdjem mert pont akkor jön meg amikor elkezdeném!

    Köszönöm a válaszát

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024