2

A menstruáció alatt jelentkező orrvérzés normálisnak mondható?

Elég sok féle képen képes reagálni a női test a havonta jelentkező menstruációra. Annak ellenére, hogy akad olyan is, aki a vérzésen kívül nem tapasztal egyéb tünetet, olyan is akad, aki szédül, hányingerrel küzd, vagy épp migrén szerű fejfájás gyötri az alatt havi 4-5 nap alatt, míg a menzesz tart. Vannak olyan nők is, akiknél ilyenkor orrvérzés is szokott jelentkezni.

A menstruáció alatt jelentkező orrvérzés normálisnak mondható?

A menstruáció alatt jelentkező orrvérzés normálisnak mondható?

A menstruáció alatt jelentkező orrvérzés normálisnak mondható? Azt kell mondjuk, ez is egy megszokott tünet szokott lenni a menzesz idején. A menstruáció alatt néhány nőnél megnő a hajlam a vérzésre, és ezért jelentkezhet gyakran az orron át távozó vér. Elég kellemetlen tud lenni ez, pláne, ha legváratlanabb, és legalkalmatlanabb pillanatban tör rá az emberre az orrvérzés, például iskolában, vagy épp a munkahelyen.

Mit lehet tenni az orrvérzés ellen? Mindenképp lazára kell hagyni a nyaknál lévő ruházatot. Abban az esetben, ha az orrvérzés hirtelen tör rá az emberre, mindig le kell ülni, és minimálisan hátradönteni a fejet, mind ezt azért, hogy véletlen se a garat fele folyjon a vér. Megoldás lehet az is, ha hideg vizes borogatást tesznek a homlokukra, és a tartójukra is. Annak a nőnek, akinek hajlama van erre a menstruáció alatt, érdemes mindig kéz távolságra zsebkendőt tartania.

Nem kell tehát megijedni, ha a menzesz alatt orrvérzés is jelentkezik. Akkor viszont, ha a menstruációjuk elmúltával is folyamatos tünetként tapasztalják, vagy a fentebb leírt módszerek ellenére sem csillapodik a vérzés, mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, nehogy egy betegség húzódjon meg a panasz hátterében!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

2 hozzászólás "A menstruáció alatt jelentkező orrvérzés normálisnak mondható?"

  1. apáti Zita szerint:

    Minden másnap vérzik az orrom bal fele egy hete . Ez a menstruáció előtti hét. voltam fül-orr-gégészeti vizsgálaton, azt mondták nincs érelpattanásról szó. Pajzsmiriggyel kezelnek és 100uq l-thyroxint szedek. okozhatja esetleg ez a vérzést? Meddig várjak míg orvoshoz megyek és ha menni kell kihez forduljak?
    Válaszukat előre is köszönöm.

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024