0

A menstruáció alatt ajánlatos a haj szőkítés?

Sokan nem is gondolják, de azokon a napokon, amikor a nők menstruálnak, bizony igen sok mindent nem ajánlatos csinálni. Egyesek szerint ilyenkor nem túl okos ötlet strandra menni, hiszen könnyebben össze lehet szedni egy kellemetlen fertőzést. Nem ajánlatos meleg vízbe se ülni, hiszen jóval több vér is távozhat utána. Mi a helyzet ilyenkor a hajfestéssel, és a haj szőkítéssel?

A menstruáció alatt ajánlatos a haj szőkítés?

A menstruáció alatt ajánlatos a haj szőkítés?

A menstruáció alatt ajánlatos a haj szőkítése? Több nőtől is lehet hallani, hogy azokon a bizonyos napokon, mikor menstruáltak, és épp fodrásznál is voltak például haj szőkítésen, bizony nem olyan lett a végeredmény, mint amilyennek lennie kellett volna. Menzesz alatt bizony előfordulhat, hogy nem szívja le rendesen a szőkítő a hajat, és nem is lesz olyan tartós a végeredmény sem.

Nem csak a szőkítésnél szokott probléma lenni a menstruáció alatt. A sima hajfestés sem szokott általában túl jól, vagy épp tartósra sikeredni. Ilyenkor a fodrászok is azt tanácsolják, hogy néhány nappal később, a menzesz elmúlta után menjenek vissza. így az, ha színárnyalat végeredménye, vagy épp a szőkítés végeredmény nem lesz tökéletes, az bizony a szervezetben végbemenő hormonális változásoknak is köszönhető.

Éppen ezért, ha nagy átalakításra és megújulásra vágynak egy új hajszín révén, mindenképp figyeljenek arra, hogy mikorra választanak időpontot a fodrászuknál. Természetes nem 100% hogy mindenkinél balul sülhet el a menstruáció alatti hajfestés vagy épp szőkítés, de jobb egyszer biztosra menni, mint kétszer elmenni a fodrászhoz!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024