0

A menstruáció és a vashiány között van kapcsolta?

Sok nő és fiatal lány éli meg nehezen a menstruáció napjait, sőt sokan már a vérzést megelőző napokban panaszkodnak, hogy érzik a tünetek alapján, hamarosan megjön a havi bajuk. Az ilyenkor távozó vér mennyisége nem sok, még annak ellenére sem, hogy sokan úgy érzik, rengeteg vér jut ki a testükből. Egy vashiányos embernél jelent valamit a távozó vér mennyisége?

A menstruáció és a vashiány között van kapcsolta?

A menstruáció és a vashiány között van kapcsolta?

A menstruáció és a vashiány között van kapcsolta? Igen. Jellemző az, hogy egyes nők több vért, míg mások elenyésző mennyiségű vért veszítenek azokon a bizonyos napokon. Azoknak, akiknek bő a vérzése, nagyon oda kell figyelni arra, hogy a vasat pótolják folyamatosan a szervezetükben, pláne ha alapból vashiánnyal küszködnek. A vashiány általános tünetei a fejfájás, szédülés, esetleg hideg végtagok, vagy épp a töredezett körmök.

Mi is pontosan az a vashiány? A vérszegénység egyik oka, hiszen ha nincs elegendő vas a szervezeteben, akkor nehezebben tud a vér oxigént szállítani. Kialakulásának oka lehet a vérveszteség (esetünkben a menstruáció is akár ), vagy épp a rossz táplálkozás is. Mit érdemes fogyasztani, ami bőségesen tartalmaz vasat? Nagyon jó vas forrás lehet a tojás, és a belsőségek is, mint például a máj.

A vashiány a nők esetében még a terhesség alatt szokott leggyakrabban jelentkezni, hiszen ilyenkor a szervezetük két életért a felelős. Általában ilyenkor vas tabletta szedését javasolják az orvosok, hogy meg tudják előzni a kóros vérszegénységet.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024