0

A menstruáció és a szorongás: lehet összefüggés közöttük?

Egy nő menstruációját sok minden befolyásolhatja. Vannak akik úgy vélik, hogy bizony asztrológiai szempontból a Hold ráhatással lehet a menzeszre, de vannak olyanok is, akik szerint a stresszes életmód is hozzájárulhat ahhoz, hogy a menstruációs ciklus késsen, vagy épp teljesen kimaradjon. Ez sok nőt tölt el szorongással, hiszen ilyenkor mindig felmerül a kérdés: vajon terhes-e vagy épp valamilyen komolyabb betegség lehet az oka a menstruációs problémának?

A menstruáció és a szorongás: lehet összefüggés közöttük?

A menstruáció és a szorongás: lehet összefüggés közöttük?

A menstruáció és a szorongás között lehet összefüggés? Természetesen igen. Egy stresszes életszakaszban bizony gyakran megesik a nőknél, hogy sokat késik, vagy épp teljesen elmarad egy havi vérzésük. A stresszes életmód ugye bár szorongást, és félelmet válthat ki az emberből, így közvetve ugyan, de a szorongás is lehet az oka annak, ha nem jelentkezik időben a menzesze egy nőnek. Mit lehet ilyenkor tenni?

Annak ellenére, hogy a stressz és a szorongás is lehet a kiváltó oka annak, hogy késsen a menzesz, még sem szabad belenyugodni abba, hogy ez mostantól így lesz. Érdemes kivizsgálgatni magukat, hogy valóban az életmódjuk, lelki állapotuk- e az oka annak, hogy késik vagy elmarad a menstruációjuk. Amennyiben semmi szervi bajt nem találnak, és a terhesség is kizárható, akkor kell elkezdeni a választ keresni arra, hogyan lehetne a szorongást megszüntetni az életükben.

Remek légzőgyakorlatokat lehet találni az interneten is, mellyel tompítani lehet a stresszes, szorongást kiváltó élethelyzeteket. Amennyiben ez nem használna, érdemes felkeresni egy szakembert is, és vele együtt kideríteni mi válthatja ki a stresszt az életükben, és saját maguk mit tehetnek ennek megszüntetése érdekében. Nagyon ritkán adnak gyógyszert ezek az orvosok, hiszen szerintük is a probléma gyökerét kell megtalálni ahhoz, hogy a probléma megszűnjön.

  
Iktatva: Kimaradásának okai Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024