0

A kutya menstruáció meddig tart?

Sok kezdő kutya gazdija még nincs tisztában minden fontosabb tudnivalóval, ami a kedvencét érintheti. A nőstény ebeknél például rendszeresen fordul elő, hogy mikor megjelenik a vér az állat alfelén, azt annak tudják be, hogy a kutyájuk menstruál. A kutyák viszont nem szoktak menstruálni, náluk ezt a jelenséget tüzelésnek nevezik, és azt jelzi, hogy a kutyus ivarérett.

A kutya menstruáció meddig tart?

A kutya menstruáció meddig tart?

A kutya ” menstruáció ” meddig tart? A nőstény állat tüzelése első napjától számítva nagyjából 3 hétig szokott tartani. Nagyjából a 10. nap után jön el az az idő, mikor kifejezetten termékeny lesz a kutya, így ilyenkor kell nagyon vigyázni, ha nem akar a gazdi kiskutyákat, vagy éppen fordítva, ha a szaporítás a cél, akkor ilyenkor kell mellé kankutyust szerezni. Erre általában hét nap áll rendelkezésre.

Milyen időközönként tüzelhetnek a nőstény kutyák? Általában 5- 6 havonta szokott ez a jelenség megtörténni. A lány kutyusok gazdijainak ez az időszak bizony nehezebb lehet, hiszen a lakásban tartott állatok ilyenkor könnyen összevérezhetik a bútorokat. Van már viszont erre is megoldás, hiszen lehet kapni tüzelőbugyit, ami nem csak azt akadályozza meg, hogy a vért össze vissza kenje az állat, de a kan kutyákat is megakadályozhatja abba, hogy párosodni tudjanak vele.

A kutyáknak a vérzését tehát nem menstruációnak nevezzük, hanem tüzelésnek. A fiatal nőstény ebeknél ez általában 6-7 hónaposan történik meg az első vérzés, ám ennek időpontja függhet az állat testméretétől is, így a nagyobb méretű ebeknél akár egy évet is várni kell arra, hogy ivarérett legyen. Ellentétben az emberrel a kutyák életük végéig tüzelnek.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024