0

Van a menstruációnak egy jellegzetes illata?

A nők a menstruációjuk közeledtével gyakran észlenek magukon kellemetlen tüneteket. Az ilyenkor jelentkező hányinger, szédülés, vagy épp ingerlékenység már jelezheti a nőknek, hogy hamarosan meg fog jönni a havi vérzésük, így érdemes ilyenkor különösen figyelni arra, hogy ne felejtsenek el intim betétet vagy tampont rakni a táskájukba. A televízióban látható reklámok ezeket úgy reklámozzák, hogy az intim szagokat is magukba rejtik, kérdés persze, hogy a menzesznek van-e egyáltalán illata.

Van a menstruációnak egy jellegzetes illata?

Van a menstruációnak egy jellegzetes illata?

Van a menstruációnak egy jellegzetes illata? Annak ellenére, hogy senkinek sem szokása az, hogy a másik embert intim tájékon szaglássza, mégis is sok nő érzi magán a menzesznek a jellegeztess illatát, és attól tart, hogy ez a szag talán másokat is megcsap. Tény és való, hogy a havi vérzésnek van egy egyedi illata, ami különösen az első pár napban lehet erős, még sem nevezhető kellemetlen szagúnak.

Mit lehet tenni, hogy a menstruáció illatát ne érezze meg a környezetük? Első sorban fontos, hogy a betétet, vagy épp tampont rendszeresen cseréljék, hiszen a vér viszonylag gyorsan bomlásnak indul ezekben a termékekben, aminek következtében a baktériumok is szaporodásnak indulhatnak. Fontos még a menzesz alatt, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek az intim higiéniára, és rendszeresen tisztálkodjanak, így a vér illata nem okozhat kellemetlenséget.

Érdemes tehát követni a fentebb már leírt tanácsokat, és ha mindent megfelelően csinálnak, akkor a menstruáció illatát senki nem fogja megérezni a környezetükben. Abban az esetben, ha nem cserélné valaki rendszeresen a betétjét, a vér illata annyira erős is lehet egy idő után, hogy azt valóban más is megérezheti, ami pedig sok kínos szituációt is teremthet egy nőnek.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024