Cikkek a(z) Ciklus és Menstruáció kategóriából

Kétségtelen, hogy a menstruációs ciklus alakulása gyakran olyan tényezők függvénye, melyekbe nem sok beleszólásunk van, viszont kiegyensúlyozott életritmussal, a lélek és a test egyensúlyának megtalálásával sokat tehetünk azért, hogy azt a bizonyos 28 napot ne érzelmi hullámvasútként éljük meg. A menstruációs ciklus rendszeresen előforduló szabálytalansága esetén azonban az orvosi segítség nélkülözhetetlennek bizonyul.

Menstruáció régen és most: néhány érdekes tény.

Menstruáció régen és most: néhány érdekes tény.

A menstruáció előbb vagy utóbb, de minden fiatal lány életébe beköszön, hiszen a természet rendje az, hogy a kislányokból nő lesz. Mind szülőnek, mind pedig az iskolának szerepe van abban, hogy mire eljön ez az idő, a lányok tudják, hogy mi miért történik, és hogy kell ” védekezni ” a… Tovább: Menstruáció régen és most: néhány érdekes tény. »

Menstruáció szinonimái: hogy lehet még mondani?

Menstruáció szinonimái: hogy lehet még mondani?

A fiatal lányok és a nők körében több féle kifejezés és létezik a menstruációra. Vannak elfogadott, létező szinonimái is, ám vannak olyan szavak, melyeket az elmúlt években vettünk át a “szlengekből” . Az idősebb, érettebb nők talán kevésbé használnak új kifejezéseket a menzeszre, ám a fiatalabb korosztály hajlamos arra, hogy… Tovább: Menstruáció szinonimái: hogy lehet még mondani? »

Mire utalhat, ha megváltozik a menstruáció intenzitása?

Mire utalhat, ha megváltozik a menstruáció intenzitása?

A nők általában 20 éves korukra jutnak el odáig, hogy a menstruációs ciklusuk fixen beáll, valamint kiismerik, hogy milyen jellegű és állagú szokott lenni a havi vérzésük. Ez azért is jó, mert ha változik az intenzitása, jellege, akkor lehet már gyanakodni, hogy valamilyen oka van annak, hogy már nem a… Tovább: Mire utalhat, ha megváltozik a menstruáció intenzitása? »

A menstruáció ingadozása ellen lehet tenni valamit?

A menstruáció ingadozása ellen lehet tenni valamit?

Annak ellenére, hogy egy nőnek gyakran jön rosszkor a menstruációja ( egy vár és tervezett program miatt ), mégis mindenki szeret tisztába lenni azzal, hogy pontosan mikor és melyik napra is várhatja a menzeszét. Fiatal korban kell egy kis idő míg a ciklus ingadozása beáll egy fix időtartamra, ám később… Tovább: A menstruáció ingadozása ellen lehet tenni valamit? »

A menstruáció és a citromlé: milyen kapcsolat van köztük?

A menstruáció és a citromlé: milyen kapcsolat van köztük?

Minden bizonnyal minden nő életében előfordult már párszor az, hogy a menstruációja a legrosszabbkor jött meg. Tény és való, sajnos a menzesz sok nyári, nyaraló tevékenységeknek keresztebe tud tenni, pláne akkor, ha még a vérzésen túl egyéb panaszokat is észlenek magukon a nők (szédülés, ingerlékenység, görcsölés ). Jó lenne ilyenkor… Tovább: A menstruáció és a citromlé: milyen kapcsolat van köztük? »

A menstruáció és az izomfájdalom között lehet összefüggés?

A menstruáció és az izomfájdalom között lehet összefüggés?

A nők többsége valószínűleg a menstruáció előtt, vagy épp alatt már érzékelt kellemetlen panaszokat a testén. Ezeket a testi és sokszor lelki tüneteket premenstruációs tüneteknek is szokták nevezni. A leggyakrabban észlelt panaszok a következők szoktak lenni: fejfájás, fáradékonyság, ingerültség, hányinger, derékfájdalom. Mi a helyzet a menzesz idején jelentkező izomfájdalommal? A… Tovább: A menstruáció és az izomfájdalom között lehet összefüggés? »

A menstruáció idős korban meddig jelentkezik?

A menstruáció idős korban meddig jelentkezik?

Egy kamasz lány általában 12- 13 évesen kezd el menstruálni. Lehetnek persze kivételes esetek, amikor jó pár évvel korábban, vagy épp később jön meg az első vérzésük a lányoknak, de ezek ritkább esetek. Egy nő a változókorig szokott menstruálni, ami általában 50 éves koruk körül szokott elkezdődni. Régen az volt… Tovább: A menstruáció idős korban meddig jelentkezik? »

A menstruáció után normális a kellemetlen szag érzése?

A menstruáció után normális a kellemetlen szag érzése?

A menstruáció idején fokozottabban kell figyelni a megfelelő higiéniás tisztálkodásra, hiszen a távozó vér kimossa a hüvelyben találhatós savas flórát, aminek hatására könnyebben össze lehet szedni egy fertőzést. Sok fiatal lány és nő érzi úgy, hogy a menzesze alatt kellemetlen szagúak, és ezt mások is érzik, ám ha megfelelően tisztálkodnak,… Tovább: A menstruáció után normális a kellemetlen szag érzése? »

A menstruáció periódusa: mit kell tudni róla?

A menstruáció periódusa: mit kell tudni róla?

A menstruációs ciklusnak meg vannak a maga szakaszai, periódusai. Minden periódus alatt történik valami a nők testében, ezek mind- mind a hormonális változásoknak tudhatóak be. Vannak olyan nők, lányok akik semmilyen kellemetlen tünetet sem tapasztalnak ilyenkor a vérzésen kívül, de olyanok is akadnak sajnos, akik a menstruáció előtt és alatt… Tovább: A menstruáció periódusa: mit kell tudni róla? »

A menstruáció peteérés nélkül is bekövetkezhet egy nőnél?

A menstruáció peteérés nélkül is bekövetkezhet egy nőnél?

A menstruáció előbb- utóbb minden fiatal lány életének a része lesz. Éppen ezért nem árt minél hamarabb elkezdeni a kamasz lányok felvilágosítását, hiszen jó ha nem csak azzal vannak tisztában, hogy a havi vérzésük minden hónapban meg fog érkezni, de azt sem árt tudniuk, hogy ilyenkor pontosan mi is történik… Tovább: A menstruáció peteérés nélkül is bekövetkezhet egy nőnél? »

Oldal 1 of 3123
Menstruáció 2024