Hírek sport és Menstruáció témában

Mennyire szabad az intenzív mozgás a menstruáció alatt?

Mennyire szabad az intenzív mozgás a menstruáció alatt?

A menstruációval kapcsolatban gyakorinak  számítanak a szabad- e, és a mit szabad kezdetű kérdések. Sokan úgy vélik, hogy a menzeszük bizony korlátozhatja őket havonta néhány napban, hogy azt tegyék, amihez éppen a kedvük van. Rendszeresen előfordulnak például azok a kérdések is, hogy mennyire szabad mozogni, akár intenzívebben a menstruáció alatt…. Tovább: Mennyire szabad az intenzív mozgás a menstruáció alatt? »

Mozgás a menstruáció alatt: szabad vagy nem?

Mozgás a menstruáció alatt: szabad vagy nem?

A menstruáció alatt a nőknek gyakran nem csak a testüknek van szüksége egy kis feltöltődésre a fellépő kellemetlenségek miatt, de a lelküknek is. Mi is üdíthetne fel egy női lelket? Egy jó kis alvás, vásárlás, vagy akár egy jó kis csajos program. Ez nem minden, sokan el se hiszik, de… Tovább: Mozgás a menstruáció alatt: szabad vagy nem? »

Szabad- e a jóga a menstruáció alatt?

Szabad- e a jóga a menstruáció alatt?

Sokszor érezhetik azt a nők, hogy a menstruációjuk akadályozza őket abban, hogy mindig teljes életet éljenek. Nem is csoda ez, hiszen azokon a bizonyos napokon vannak olyan tevékenységek, melyek nem túl ajánlottak az egészségük érdekében. Elég csak a strandolásra, vagy épp a fürdőzésre gondolni. Nem szabad azonban hagyni, hogy bármiben… Tovább: Szabad- e a jóga a menstruáció alatt? »

Lehetséges valahogyan a menstruáció rövidítése?

Lehetséges valahogyan a menstruáció rövidítése?

A női menstruáció nem mindig a legjobb időpontokban köszönt be. Ha mindez még nem lenne elég, akkor elég sokszor lehet hallani, hogy egyes nőknél bizony kellemetlen mellékhatások is kísérik a vérzés néhány napját. Vannak azonban módszerek, mellyel néhány tüneten lehet enyhíteni. Ilyen például a torna vagy épp a meleg vizes… Tovább: Lehetséges valahogyan a menstruáció rövidítése? »

Menstruáció 2024