Hírek fogamzásgátló és Menstruáció témában

A menstruáció késleltetésének lehetnek mellékhatásai?

A menstruáció késleltetésének lehetnek mellékhatásai?

Gyakori probléma a nőknél, hogy a menstruációjuk a legrosszabbkor jön meg, így valamilyen programban, vagy épp tevékenységben akadályozva vannak. Ilyenkor általában azt látják a megoldásnak, ha késleltetni próbálják a menzeszüket, ám sokakban bennük van a félsz, hogy ennek lehetnek- e kellemetlen mellékhatásai. Hogyan lehet a menstruáció késleltetését megoldani? Abban az… Tovább: A menstruáció késleltetésének lehetnek mellékhatásai? »

A menstruáció alatt is véd a fogamzásgátló?

A menstruáció alatt is véd a fogamzásgátló?

A nőket gyakran két csoportba lehet sorolni. Az egyik csoportba azok tartoznak akik mindent megtennének azért, hogy gyerekük lehessen, míg a másikba, akik mindent megtesznek azért, hogy ne essenek teherbe. Az utóbbiak igyekeznek nagyon oda figyelni így arra, hogy megfelelően védekezzenek, az egyik alternatíva erre a fogamzásgátló tabletta szokott lenni,… Tovább: A menstruáció alatt is véd a fogamzásgátló? »

A menstruáció után is jelentkezhet pecsételő vérzés?

A menstruáció után is jelentkezhet pecsételő vérzés?

A hormonális változásoknak hála, amik a nő testben mennek végig az egyes ciklusok alatt, számos tünet vagy épp panasz jelentkezhet a menstruáció előtt, alatt, vagy akár után is. Vannak olyan nők, akik erős alhasi görcsölést tapasztalnak, vannak akiknek erős, migrén szerű fejfájásuk van, de olyan is akad, aki erőteljesen felpuffad…. Tovább: A menstruáció után is jelentkezhet pecsételő vérzés? »

A menstruáció szüneteltetése lehetséges?

A menstruáció szüneteltetése lehetséges?

Két féle táborra is lehetne osztani a nőket a menstruációjukat illetően. Van az egyik csoport, akiket nem zavar a havi vérzésük, mivel semmilyen panaszuk, és kellemetlen tünetük nincs a menzeszük alatt. Van azonban a másik csoport, akik minden hónapban komoly görcsökkel, bő vérzéssel, vagy épp szédüléssel küzdenek havi pár napot…. Tovább: A menstruáció szüneteltetése lehetséges? »

Menstruáció előrehozása nem csak fogamzásgátlóval

Menstruáció előrehozása nem csak fogamzásgátlóval

Az egészségesen és hormonális egyensúlyban működő női szervezet menstruációs ciklusa napra pontosan kiszámolható. Épp ez által, bizonyára tapasztaltad már, milyen nyomasztó érzés, amikor számodra fontos esemény előtt állsz, mely során nem szeretnéd, ha a vérzéssel és az azt kísérő –sokszor kellemetlen- tünetekkel kellene foglalkoznod. Nőiségünk természetes velejárója ez a folyamat,… Tovább: Menstruáció előrehozása nem csak fogamzásgátlóval »

Menstruáció 2024