0

Valóban van összefüggés a menstruáció és a herpesz megjelenése között?

Egy nőnek az élete során azokon a bizonyos napokon bizony sok kellemetlenséget kell átélnie. Az ilyenkor a testben történő hormonális változásoknak köszönhetően valóban egyes nőknél akár olyan panaszok is megjelenhetnek, mint az erős, migrén szerű fejfájás, az erős alhasi görcsölés, vagy épp a hányinger. Vannak olyan nők is, akik még ennél is ” kínosabb ” tünetet fedeznek fel ilyenkor magukon, ez pedig nem más mint a herpesz.

Valóban van összefüggés a menstruáció és a herpesz megjelenése között?

Valóban van összefüggés a menstruáció és a herpesz megjelenése között?

Valóban van összefüggés a menstruáció és a herpesz megjelenése között? Igen, az orvosok szerint igen gyakori jelenségnek nevezhető az, hogy a menzesz idején megjelenik náluk a visszatérő herpesz időszakonként. Vannak sajnos olyan nők is, akiknél nem csak alkalmanként jön elő a herpesz a vérzés idején, hanem minden egyes menstruáció előtt kialakul ez a kellemetlenség, míg másoknál az is megtörténhet, hogy egész életük során csak egyszer lesz herpeszük.

A herpesz azonban nem csak a menstruáció közeledtével jöhet elő, hiszen azoknál, akinél erős a hajlam a panaszra, elég sok minden hatására beköszönthet. Egyes nőknél például láz esetén jön elő, de elég lehet egy stresszesebb időszak, vagy épp egy kicsit erősebb napfény is, és máris herpesz tulajdonosok lesznek. Azt pedig, hogy ez milyen kellemetlen tud lenni rendszeresen, gondoljuk senkinek sem kell ecsetelni.

Van tehát a menstruáció és a herpesz között összefüggés. Sajnálatos módon, majd 10 nap is szükséges ahhoz, hogy a herpesz teljesen elmúljon. Annak, akinek volt már herpesze, jó eséllyel ugyan ott fog újra és újra előjö9nni, így ha már kicsit érzékenyebbnek érzik az adott területet, jó esély van arra, hogy ismét előjön a herpeszük.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024