0

Vajon a szolárium használata menstruáció alatt engedélyezett?

A nőknél minden hónapban jelentkező menstruáció sokak szerint meg  köti a a nők “kezét” jó néhány napra, amikor is nem élhetnek teljes életet. Egyesek úgy vélik, hogy ilyenkor bizony nem szabad strandolni, fürdőzni, szaunázni, vagy épp sportolni. Ezek természetesen nincsenek így, minden megoldható. Mi a helyzet a szoláriummal?

Vajon a szolárium használata menstruáció alatt engedélyezett?

Vajon a szolárium használata menstruáció alatt engedélyezett?

Vajon a szolárium használata menstruáció alatt engedélyezett? Igazából problémát nem okozhat, inkább csak kellemetlenséget, ha a menzesz alatt mennek barnulni. Köztudott, hogy a meleg vérbőséget okozhat, így szolárium is okozhat ilyet, azonban ennek annyi hatását lehet érezni, hogy nagyobb mennyiségű vért távozik el a nő testéből. Erre fel lehet készülni, és akkor semmilyen kellemetlenséget nem történhet.

Mint ahogy látják, a szoláriumozás a menzesz alatt nem tilos, pusztán a már említett kellemetlenség miatt kevésbé ajánlott. Ennek ellenére figyelni kell arra, hogy megfelelő legyen és higiénikus a tisztálkodás, hiszen nem csak fürdőzés közben, de akár a szoláriumban állva, vagy fekve is össze lehet szedni valamilyen fertőzést. Menzesz alatt még fogékonyabbak erre nők.

Menjenek tehát nyugodtan menstruáció alatt is szoláriumozni, szaunába, vagy épp strandolni, csak mindig figyeljenek arra, hogy megfelelően felkészüljenek egészségügyileg ezekre a helyszínekre. Ne hagyják, hogy a havi vérzésük, bármilyen programjukat is keresztül húzza, legyenek pusztán óvatosabbak, minta “hétköznapokban”.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024