0

Szülés utáni menstruáció erőssége: mire lehet számítani a kismamának?

A szülés utáni boldogság időszakában bizony azért fel kell a kismamának készülnie arra, hogy néhány hónapon belül akár már újra menstruálhat. Kérdés persze az, hogy a szülés előtti menzesz, és a szülés utáni menstruáció vajon fog- e különbözni valamiben, például az erősségében, vagy épp ugyan olyan lesz. Most ennek a kérdésnek foguk kicsit jobban utánajárni.

Szülés utáni menstruáció erőssége: mire lehet számítani a kismamának?

Szülés utáni menstruáció erőssége: mire lehet számítani a kismamának?

Mire lehet számítani a kismamának a szülés utáni menstruáció erősségét illetően? Annak ellenére, hogy  a szakemberek szerint a ciklus kicsit rendezettebb lesz, számos kellemetlenségre is lehet számítani a szülés utána a menzeszt illetően. Mindamellett, hogy akár levertebb és ingerlékenyebb is lehet a kismama, bizony a menstruáció erőssége is fokozódhat, még abban az esetben is, ha ez a nő eddig életében nem volt jellemző a menzesz idején.

Mire lehet még számítani azon kívül, hogy a szülés utáni menstruáció erőssége megnőhet? A szülés után az első  menzesz idejét attól lehet függővé tenni, hogy az anyuka szoptat- e vagy sem. Abban az esetben ha nem szoptat,  körülbelül 6- 8 hét után már megjöhet a vérzés, ám szoptatáskor akár bő egy év is lehet, mire újra menstruálni kezdenek. Az sem ritka, hogy a szülés utáni első vérzést nem követi több hónapokig, ami szoptatásidején természetes, ám ha már nem szoptat, feltétlen orvoshoz kell fordulni a panasszal.

Mindaz mellett, hogy a szülés utáni menstruáció erőssége nőhet, számos egyéb tünet is felléphet a vérzést megelőző napokban. Az érzékeny és feszülő mell mellett a szoptató anyukák tejének mennyisége csökkenthet, és az íze is más lesz egy kicsit. Általában a kisbabák ezt nem élik meg rosszul, ám vannak olyanok is, akik ilyenkor nem fogadják el a tejet, de rövid időn belül vissza áll majd a rend.

  
Iktatva: Szülés és terhesség Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024