0

Nem csak női hiszti: fejfájás menstruáció alatt

Hányszor halljuk nőként, hogy mennyit tudunk hisztizni már jóval a menstruáció előtt, és annak időtartama alatt is. A hasi görcsök, a hangulatingadozás, a mellfeszülés és a sokakat érintő fejfájás olyan problémák, melyek ilyen vagy olyan mértékben mindannyiónkat érintenek a vérzéssel összefüggésben. Egyébként is hajlamosabbak a nők a fejfájásra, s ez a hormonszint ingadozásával együtt rendkívüli módon felerősödhet.

Nőként mind tapasztaljuk azt a fajta semmihez sem hasonlítható érzést, amikor a hasi görcsökkel egyidejűleg lüktet a fejünk,és iszonyatosan érezzük magunkat úgy teljes testünkben. Az orvosilag igazolt tényt, miszerint a fejfájás menstruáció alatt különösen gyakran tapasztalt, a férfiak képesek női hisztinek vélni, holott a szervezetben lezajló folyamatok indokolják azt.

Nem csak női hiszti: fejfájás menstruáció alatt

Nem csak női hiszti: fejfájás menstruáció alatt

Az egyébként is migrénre hajlamosak esetében a fejfájás menstruáció alatt gyakran ölt olyan méreteket, mely már a mindennapi tevékenységünkben is meggátol. Ilyenkor azonban nem elég a szokásos migrénes tünetek kezelése, hiszen járul hozzá még egy halom egyéb tünet is. Szerencsére a gyógyszergyártó cégek felkészültek már speciálisan erre is, és recept nélkül is beszerezhetünk a gyógyszertárakban olyan készítményeket, melyek kifejezetten a fejfájás menstruáció alatt való enyhítésére is alkalmasak komplex összetevőiknek köszönhetően.

Végső soron amit tehetünk, az a fájdalomcsillapítás, az étkezésre és a mozgásra való jobb odafigyelés, hiszen egy erősebb immunrendszer könnyebben veszi fel a versenyt a fájdalmakkal, s így talán elkerülhető, hogy a fejfájás menstruáció alatt minden hónapban megkeserítse azt a pár napot.

  
Iktatva: Alatt Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024