0

Mit lehet tenni a menstruáció alatt jelentkező puffadás ellen?

Gyakori kellemtelen tünete a menstruációnak az, hogy a női test már a vérzést megelőző néhány napban puffadni kezd. Eléggé meg tudja keseríteni ez azt a havi néhány napot, amíg a menzesz tart, így az ezzel küzdők mindent meg akarnak tenni, hogy megelőzzék a vizesedést. A menzesz alatt jelentkező puffadás ellen lehet küzdeni, most ezekről a praktikákról tudhatnak meg többet!

Mit lehet tenni a menstruáció alatt jelentkező puffadás ellen?

Mit lehet tenni a menstruáció alatt jelentkező puffadás ellen?

Mit lehet tenni a menstruáció alatt jelentkező puffadás ellen? A legfontosabb, hogy mivel a havi vérzés idején a szervezet jobban megköti a folyadékot, mint a ciklus többi napján, próbálják meg már a menzeszük megérkezte előtt néhány nappal kiiktatni a sót az étkezésükből! A fájdalmas puffadásoknak nagyon jó gyógyír lehet, ha jeges borogatással hűtik le, így mindig legyen néhány jégkocka bekészítve a fagyasztójukba!

Mivel a puffadásokat a menstruáció alatt az okozza, hogy a szervezet felhalmozza, majd elraktározza a vizet, így érdemes természetes vízhajtókat fogyasztani. Ilyenek lehetnek egyes gyógyteák és gyógynövénykészítmények, valamint a zöldségek közül a káposzta is. Ha hiszik ha nem, a sok folyadék is segítség lehet a menzesz alatt jelentkező puffadás ellen, hiszen a víz nem csak átmossa szervezetet, de ki is üríti a méreganyagokat.

A menstruáció alatt jelentkező puffadás ellen vannak még különböző tornagyakorlatok is, melyek enyhíthetik a kelletlenségeket. Érdemes mindig minél magasabbra helyezni a lábat, legyen szó fekvő vagy épp ülő pozícióról. Kerülni kell a szoros ruhadarabokat a menzesz ideje alatt, hiszen ezek is még jobban elősegíthetik a felpuffadást. Próbáljanak ki minél többet az itt felsorolt praktikák közül, hogy a menstruáció okozta puffadás ne nehezítse meg túlságosan az életüket!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024