0

Mit jelenthet a menstruáció után jelentkező petefészek fájdalom?

Gyakori problémának tekinthető az, hogy egyes nőknél a menstruáció közeledte egy sor panasz megjelenését is magával hozza. Ez a ciklus ezen időpontjában természetesnek tekinthető, így nem kell megijedni, ha ilyenkor ingerlékenyebb valaki, vagy ha például hányingerrel, szédüléssel, és alhasi görcsökkel kell megküzdeni a menzesz idején. A menstruáció után is szoktak a nők hasonlóan kellemetlen tüneteket észlelni, ilyen lehet a petefészek fájdalom is.

Mit jelenthet a menstruáció után jelentkező petefészek fájdalom?

Mit jelenthet a menstruáció után jelentkező petefészek fájdalom?

Mit jelenthet a menstruáció után jelentkező petefészek fájdalom? Nem szabad egyből megijedni, hiszen egy női testben a menstruációs ciklusok alatt folyamatosan hormonális változások mennek végbe, így egy enyhébb fájdalommal járó petefészek szúrás akár normálisnak is tekinthető. Abban az esetben, ha ilyenkor egyéb panasz nincs, és a tünetek is pár nap elteltével nem rosszabbodnak, vagy épp teljesen elmúlnak, akkor nem kell valószínűleg egy betegségtől tartaniuk.

Komolyabb baj is húzódhat azonban a menstruáció utáni petefészek fájdalom hátterében, ha egyéb kellemetlen panaszok is társulnak mellé. Ilyen lehet a bő, színes, ragacsos, és szagos hüvelyváladék, valamint ha a fájdalom nem múlik el, sőt rosszabbodna petefészek tájékon. Ilyen esetekben egy fertőzés vagy egy gyulladás is lehet a szervezeteben, ezen pedig csak csak gyógyszeres kezelés segíthet, így fel kell keresni egy szakorvost a pontos diagnózis megállapításához.

Nem szabad tehát félvállról venni a menstruáció után jelentkező petefészek fájdalmat, így az lehet a legbiztosabb, ha a tünetek észlelése után rövid időn belül felkeresni egy orvost, hogy kiderítsék, valóban a hormonok játéka- e a kellemtelenség, vagy valami komolyabb betegség lappang- e a testükben. Egy esetleges betegség esetén a gyógyszerek gyorsan enyhíteni fogják a fájdalmukat, ami egyébként akár hosszútávon is megkeseríthetné az életüket.

  
Iktatva: Görcsök okai Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024