3

Mire utalhat, ha menstruáció helyett csak barnázás van?

A menstruáció előtt és alatt sok féle tünetet észlelhetnek a nők. Ezek közül néhány lehet kellemetlen, és némelyik lehet semleges is. Egyes panaszok azonban igen csak megrémíthetik a nőket, hiszen nem tudják egyből eldönteni, hogy a tünet természetesnek tekinthető- e vagy valamilyen betegségre utalhat. Most a menstruáció helyetti barnázást ” vizsgáljuk ” meg alaposabban.

Mire utalhat, ha menstruáció helyett csak barnázás van?

Mire utalhat, ha menstruáció helyett csak barnázás van?

Mire utalhat, ha menstruáció helyett csak barnázás van? Az egyik dolog, amire ilyenkor lehet gyanakodni, az a terhesség. Érdemes ilyenkor alaposan átgondolni, hogy mikor kellene pontosan megjönnie a menzeszüknek, és azt is, hogy lehet- e okuk a várandósságra gyanakodni, vagy megfelelően védekeztek- e. Ilyenkor az a legbiztosabb, ha vesznek a gyógyszertárban vagy épp drogériákban is kapható terhességi gyorstesztet, amely hamar majd választ ad a bizonytalanságukra.

Abban az esetben, ha menstruáció helyett csak barnázás van, és a terhesség is kizárható, lehet még kisebb hormonális zavarnak is betudni a tünetet. A nők testében olykor- olykor előfordulnak ilyen tünetek is a hormonok miatt, így ha ritkán, de megesik ilyen, akkor sem kell megijedni, természetesnek tekinthető, és nem kell azonnal orvoshoz szaladni.

Abban az esetben viszont, ha a ha menstruáció helyett csak barnázás van, valamint még egyéb panaszok is társulnak a tünet mellé, esetleg hosszabb ideig is fent áll a probléma, érdemes lehet minél előbb felkeresni a nőgyógyászát, hogy minél előbb fény derüljön arra, hogy mi okozhatja a panaszokat. Nem szabad ilyen esetekben halogatni az orvos felkeresését, hiszen csak úgy lehet mindenki nyugodt, ha tudja, hogy mi állhat a dolog hátterében.

  
Iktatva: Kimaradása Címkék: , , , , , , ,

3 hozzászólás "Mire utalhat, ha menstruáció helyett csak barnázás van?"

 1. brigitta szerint:

  Sziasztok.azt szeretném kérdezni szeptember 18adikán megvolt a mesim.majd oktober 24megjött de csak csoki barna folyás szerű valami ami nem nagy mennyiségű!kétnapig semmi nem volt majd megint barna pecsét volt de megváltozott a hasam alakja és a melleimis érzékenyek teszteltem de negativ volt!lehet korán teszteltem?vagy más van a dologban?választ előre is köszönöm!

 2. Szandi szerint:

  Sziasztok! A ciklusaim 24-27 naposak. Babát szeretnénk a párommal és most november 4-én (ma) kellett volna megjönnie, viszont 3 napja barna pecsételő folyásom van, ami mára már el is múlt szinte. Tesztet csináltam,de negatív. Esetleg korán csináltam?

  • Zs szerint:

   Szia! Lehet érdeklődni mi lett végül? Mert én most pont ugyanígy jártam – mensi helyett barna, de reggel negatív teszt…pedig nagyon reménykedem a terhességben. Egyéb korai tünetek is voltak – szúrkálás, fejfájás, stb.

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024