0

Mik lehetnek a rendszertelen menstruáció okai?

Nem nevezhető ritka jelenségnek az, hogy a menstruáció rendszertelen időpontokban jelentkezik. Különösen igaz ez bizonyos időszakokra. Ilyen például a kamaszkor, a szoptatás időszaka, vagy épp a klimaxot megelőző időszak. Ilyenkor nem kell megijedni, ezek természetesnek mondható késések, vagy épp kimaradások, ám ha egyéb élethelyzetekben, tartósan rendszertelen a menstruáció, érdemes utána járni az okoknak.

Mik lehetnek a rendszertelen menstruáció okai?

Mik lehetnek a rendszertelen menstruáció okai?

Mik lehetnek a rendszertelen menstruáció okai? Lehet pusztán lelki oka is annak, ha késik vagy egy- két hónapra kimarad a menzesze valakinek. A stresszes életmód bizony sok nőnél okoz rendszertelen menstruációt. Lehet az ok még az is, hogy rosszul szedték be a fogamzásgátló tablettát (például kimarad néhány tabletta). A pajzsmirigy okozta hormonális zavarok is bizony gyakran okoznak gondot a menzeszben.

Lehet az is a rendszertelen menstruáció oka, hogy valamilyen, hormonokat is befolyásoló gyógyszert szedtek az adott hónapban. Utalhat még néhány betegségre is, mint például a polipra, vagy egyéb méh és petefészek problémára. Mielőtt orvoshoz fordulna ezzel a problémával, érdemes mindig egy terhességi tesztet is megcsinálni, nem- e egy nem várt várandósság okozza a kimaradását a menstruációnak.

Abban az esetben, ha tartósan fent áll az a probléma, hogy rendszertelen a havi vérzésük, és a terhesség kizárható, akkor érdemes mielőbb orvoshoz fordulni, hogy kiderüljön a probléma oka. Nem szabad túl sokat várni, és csak rágódni a problémán, hiszen egyes női betegségeknél sokat számíthat az idő is. Ne féljenek, forduljanak bizalommal orvosukhoz!

  
Iktatva: Beállítása Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024