0

Mik lehetnek a kevés menstruációs vér okai?

A nők nem csak a külső jegyeikben különböznek nagyon, de a szervezetük is bizony nagyon külön féle képen tud reagálni a menstruációra is. Vannak olyan lányok vagy épp asszonyok, akik könnyedén veszik a menzesz időszakát, hiszen semmilyen panaszuk sincs a vérzés alatt, ám vannak olyanok is, akik többféle tünetet észlelnek magukon azokon a bizonyos napokon. Az is különböző lehet, hogy kinek kevés, kinek több a menstruációs vérzése.

Mik lehetnek a kevés menstruációs vér okai?

Mik lehetnek a kevés menstruációs vér okai?

Mik lehetnek a kevés menstruációs vér okai? Első körben azért nem árt azt letisztázni, hogy mit is jelent pontosan az, hogy kevésnek ítélik meg a vér mennyiségét. Érdemes néhány menstruációnál felírni, hogy hány betétet vagy épp tanpont használtak el, hiszen ha később orvoshoz fordulnak a panasszal, akkor már vannak kiindulási alapjai az orvosnak ezzel az információval. Általában azoknál szokott előfordulni az, hogy kevesebb menstruációs vért észlelnek, akik abba hagyják a fogamzásgátló tabletta szedését.

Annak viszont, ha minden előjel nélkül csökken a menstruációs vér mennyisége, több okai is lehet. Az egyik ok hormonális problémára utalhat, de felmerülhet az is, hogy a peteérés elmarad. Abban az esetben, ha valóban kórosan kevésnek ítéli meg a menzeszét, érdemes orvoshoz fordulni, hiszen találhatnak megoldást a panaszra gyógyszeres kezeléssel.

A fogamzásgátló tabletta szedésének befejezése után nem kell egyből megijedni, hogy kevés a menstruációs vérzésük, hiszen kellhet jó néhány hónap, hogy minden visszaálljon a normál kerékvágásba. Minden egyéb esetben viszont, ha nagyon lecsökkenne a vérzésük, forduljanak orvoshoz, hiszen lehet hogy komolyabb okok is állnak a dolog hátterében.

  
Iktatva: Zavarok Címkék: , , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024