0

Miért érdemes a menstruáció során naptárt vezetni?

Kezdeteben, a fiatal lányoknál nem mindig jelentkezik egyből rendszeresen a menstruáció. Kell egy kis idő, mire kialakul, hogy pontosan hány naponként fog majd előre láthatólag megjönni a vérzés, és hogy hány napig fog tartani. A szerencsések órát állíthatnának a várt időponthoz, ám vannak olyanok is, akik több év után is hiába várják, hogy kiszámíthatóbb legyen a menzeszük első és utolsó napja.

Miért érdemes a menstruáció során naptárt vezetni?

Miért érdemes a menstruáció során naptárt vezetni?

Miért érdemes a menstruáció során naptárt vezetni? Bizony nagy segítség lehet egy menstruációs naptár rendszeres használata, hiszen ez alapján tudnak előre tervezni. Sokan például azokon a bizonyos napokon nem szívesen mennek kirándulni, strandolni, így jó ha egy program tervezésénél már előre tudják, hogy minden szempontból jó- e az a nap. Ezen felül azért is hasznos lehet a naptár használata, mert aki kisbabát tervez, sokkal jobban át tudja látni, mikor is érdemes próbálkozni a babaprojektel.

A menstruációs naptár lehet egy kis határidő napló is, ám már vannak olyan modern lehetőségek, hogy az interneten is vezethetik ezt a naptárt. Kimondott menzesz naptárak vannak a világhálón, melyek még e-mailben értesítést is küldnek arról a használójának, hogy például mikor fog megjönni, mikor ovulálnak, mikor érdemes megvizsgálni a mellüket, vagy épp rákszűrésre menni. Valakinek a hagyományos, valakinek ez az online módszer a szimpatikusabb, a lényeg, hogy valahova legyen feljegyezve a menzeszük kezdetének és végének az ideje.

Nem csak menstruációs naptárt lehet találni az interneten, de menzesz kalkulátort is, mely megmutatja, hogy mikor lehet peteérése a megadott adatok alapján. Azoknak, akiknek nincs beállva a menstruációjuk rendszeresre, sok dologban hátrányba lehetnek, hiszen nem tudhatják biztosra, épp mikor lepi meg őket ez a női baj. Akiknek nagyon rendszertelen, vagy akár hónapokig ki is marad a vérzése, érdemes lehet orvoshoz fordulni a problémájukkal.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024