0

Menstruációs zavarok: kimarad, rendszertelen, túl hosszú, túl rövid

Az első menstruációt követő néhány évben még természetes folyamatnak minősül, hogy a menstruációs ciklus hossza változó, esetleg kimarad a vérzés. Ekkor még nehéz megállapítani, valóban menstruációs zavarok -e azok amikről van-e szó, vagy csupán a hormonháztartás nem irányítja a folyamatot még kialakultan. Az évek előre haladtával azonban a természet elvégzi feladatát, és szinte napra pontosan megállapíthatóvá válik a következő vérzés időpontja, valamint kiszámítható és minden nő számára ismert annak erőssége és az azt kísérő tünetek.

Az időnként előforduló kisebb – nagyobb eltérések, a vérzés intenzitásának változása még nem jelent kifejezetten menstruációs zavarok jelenlétét, de amennyiben Te is azok közé a nők közé tartozol, akiknek folyamatos problémájuk van menstruációjukkal, mindenképpen érdemes felkeresned nőgyógyászod, hiszen a háttérben komoly probléma is meghúzódhat. A menstruációs zavarok leggyakoribb fajtái; a rendszertelen menzesz, a túl hosszú vagy éppen túl rövid menstruációs ciklus, a vérzés ( esetlegesen több hónapig történő ) kimaradás, melyet nem várandósság okoz.

Menstruációs zavarok: kimarad, rendszertelen, túl hosszú, túl rövid

Menstruációs zavarok: kimarad, rendszertelen, túl hosszú, túl rövid

Bizonyos mértékű fájdalommal minden nő számára jár menstruációja, de a tünetek az első egy-két nap után általában enyhülnek, és kordában tarthatóak a ma már speciálisan erre a típusú fájdalomra kifejlesztett gyógyszerekkel. Amennyiben mindennapi életviteledben mégis súlyosan gátol a menstruációs fájdalom, a görcsök és a komolyabb esetekben ezekhez társuló hányinger, nem szabad félvállról venned a problémát. Megelőzéssel és odafigyeléssel sok későbbi gondtól megkímélheted magad, és megfelelő kezeléssel a nehéz napokat is könnyebben átvészelheted.

  
Iktatva: Zavarok Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024