0

Menstruációs naptár használata

A testedben lezajló folyamatok figyelemmel kísérése szervezeted egészséges működése szempontjából rendkívüli jelentőséggel bír. Amennyiben figyeled tested jelzéseit, kisebb eséllyel fordul elő, hogy bármiféle egészségügyi rendellenesség elkerülné figyelmedet. Ez az odafigyelés menstruációs ciklusodra különösen vonatkozik, hiszen nőként tisztában kell, hogy légy mindazzal, ami vérzésed befolyásolhatja.

A menstruációs naptár használata segítségévela hétköznapok rohanásában is mindig szem előtt tarthatod, mi zajlik épp szervezetedben. Amellett, hogy napra pontosan ki tudod számolni menstruációd érkezését, a naptár arra is lehetőséget ad, hogy feljegyezhess minden olyan eseményt bele, mely összefüggésben áll hormonháztartásod változásával. A vérzés időtartama alatt pedig a menstruációs naptár lehetőséget kínál arra is, hogy az egyéb tüneteket, a fejfájást, a görcsök és a vérzés erősségét, az ilyenkor jellemző testhőmérséklet változást, vagy akár még a szokásostól eltérő hangulatingadozást is lejegyezd benne.

Menstruációs naptár használata

Menstruációs naptár használata

Elsősorban számodra ad áttekintést, de nőgyógyászati vizsgálatok alkalmával orvosod is hálás lesz odafigyelésedért, hiszen így az ő munkáját is jelentősen megkönnyíted, és amennyiben bármilyen nőgyógyászati probléma merülne fel, pontosabb diagnózist tud felállítani a menstruációs naptár információi alapján.

Amennyiben gyermekáldás elé nézel, szintén a naptár segítségével állapítható meg a terhesség pontos időtartama. Ez az információ pedig, lássuk be, egy leendő édesanya számára mindig nagy jelentőséggel bír.menstruációs naptár használata

  
Iktatva: Használata Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024