0

Menstruáció terhesség alatt

Menstruációd elmaradásának legbiztosabb oka lehet, hogy közel kilenc hónap múlva új kis jövevény érkezik. Azonban az elterjedt felfogással szemben igenis előfordulhat menstruáció a terhesség alatt. Bár vérzésed ilyenkor megérkezik a várt időpontban, ám a kis pocaklakó már megfogant. Ez leggyakrabban akkor fordul elő, ha ciklusod végéhez közeledvén történik a megtermékenyítés, amitől függetlenül még megjöhet utolsó menzeszed.

Megtörténhet az is, hogy hormonháztartásod produkáljaa szokásosan menstruációra jellemző tüneteket, és bár a vérzés erőssége nem olyan, mint egyéb esetekben, de mégsem gondolsz terhességre.

Menstruáció terhesség alatt

Menstruáció terhesség alatt

Tehát a menstruáció terhesség alatt általában a kezdeti időszakban jelentkezhet. Amennyiben már tudsz várandósságodról, és utána tapasztalsz akár apró pecsételő vérzést, célszerű azonnal felkeresned nőgyógyászod. Az esetek többségében kiderül, hogy a terhesség alatti vérzés e fajtája, amely a későbbi időpontokban már közel sem nevezhető menstruációnak, nem jelent problémát.

Sokszor csak szervezetedben lezajló hormonális változások, vagy a beágyazódás folyamán egy–egy apró hajszálér megrepedése okozza a vérzést terhesség alatt. Mindenesetre jobb, ha jelentőséget tulajdonítasz neki, mintha később derülne ki, hogy elmulasztottad megtenni a szükséges óvintézkedéseket.

Ne felejtsd el, figyelni tested jelzéseit, hiszen a menstruáció és a kezdeti terhesség gyakran igen hasonló tüneteket produkál.

  
Iktatva: Terhesség Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024