0

Menstruáció tünetei, menstruációs tünetek

Fáj a fejed, időnként nyomást érzel a derekad környékén? Görcsöl a hasad és kedélyingadozás gyötör? Talán még a mérleg is többet mutat a megszokottnál? A folyamatos ápolás ellenére sincs bőröd a legjobb állapotban? Igen. Biztos lehetsz benne, hogy ezek a menstruáció közeledtét jelző tünetek. A menstruáció tünetei alakulásáról itt olvashatsz.

A 28 nap alatt lezajló menstruációs ciklus20. napjától kezdve jelentkeznek általában a felsorolt tünetek. Kár lenne általánosításokba bocsátkozni, hiszen a női szervezet működése millió tényező függvénye, viszont tény, hogy a menstruációs ciklus szabályos mivolta, azt az megelőző tünetei, sokat elárulnak az egészségi állapotról, a testi és lelki egyensúlyról. Elég, ha csak a vizsgaidőszakokra, a túlfeszített munkatempóra, az elvárásoknak való megfelelési törekvéseidre, egy influenzától szenvedő két hetes periódusra, vagy párkapcsolati konfliktusokra gondolsz.

Menstruáció tünetei, menstruációs tünetek

Menstruáció tünetei, menstruációs tünetek

A nők többsége átélte már menstruációs ciklusa szabálytalan működését. Ijedtségre csupán akkor van ok, ha a rendszertelenség folyamatosan fennáll, valamint a ciklus időtartamán belül is előfordulvérzés.

Érdemes tehát napra pontosan figyelemmel követni a menstruációs ciklus alakulását, ez nőgyógyászod munkáját is megkönnyítheti és életed is tervezhetőbbé válik ezáltal. A kellemetlen tüneteket leszámítva tudatában kell, hogy légy; a menstruáció és annak tünetei nőiséged természetes velejárója. Éld meg annak a csodának a részeként, amire valójában szolgál a folyamat.

  
Iktatva: Tünetek Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024