0

Menstruáció szinonimái: hogy lehet még mondani?

A fiatal lányok és a nők körében több féle kifejezés és létezik a menstruációra. Vannak elfogadott, létező szinonimái is, ám vannak olyan szavak, melyeket az elmúlt években vettünk át a “szlengekből” . Az idősebb, érettebb nők talán kevésbé használnak új kifejezéseket a menzeszre, ám a fiatalabb korosztály hajlamos arra, hogy akár új kifejezéseket is találjon a havi vérzésre.

Menstruáció szinonimái: hogy lehet még mondani?

Menstruáció szinonimái: hogy lehet még mondani?

Milyen elfogadott szinonimái lehetnek a menstruációnak? A leghétköznapibb talán a menzesz, a havi vérzés, a havi baj, a női probléma, vagy a havi ciklus. Ezekkel a kifejezésekkel lehet leginkább találkozni a hétköznapi életben, ha a menstruációról beszélnek vagy éppen olvasnak. Az orvosoknál előfordulhat a menorrhoea kifejezés is, ha valamilyen menstruációval kapcsolatos dogról van szó.

Milyen egyéb, szleng szinonimái lehetnek a menstruációnak? Nézzük meg most azokat a kifejezéskét, melyeket a fiatal generációk alkottak, készüljenek fel, vannak benne megmosolyogtató szavak is. Tehát a menzeszre teljesen elfogadott szinonimai a fiatalok körében a mikulás, a piros betűs ünnep, a mensi, a vattadéj, vagy épp a piros havi tündér.

Sok féle szinonima létezik tehát már a menstruációra, legyen szó szlengről vagy a teljesen elfogadott kifejezéskéről. A szleng szavak száma valószínűleg folyamatosan bővülni fog, hiszen a fiatalok találékonysága határtalan szokott lenni ilyen téren. Akinek van még bármilyen szinonímiája a havi vérzésre, szeretettel fogadjuk!

  
Iktatva: Ciklus Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024