0

Menstruáció régen és most: néhány érdekes tény.

A menstruáció előbb vagy utóbb, de minden fiatal lány életébe beköszön, hiszen a természet rendje az, hogy a kislányokból nő lesz. Mind szülőnek, mind pedig az iskolának szerepe van abban, hogy mire eljön ez az idő, a lányok tudják, hogy mi miért történik, és hogy kell ” védekezni ” a vérzés ellen. Vajon van különbség abban, hogy régen és most mit gondoltak a menstruációról?

Menstruáció régen és most: néhány érdekes dolog!

Menstruáció régen és most: néhány érdekes dolog!

Menstruációról régen mást gondoltak és másként védekeztek ellene, így vannak bizony érdekes dolgok, amik a mai lányokat bizony megdöbbenthetik. A régi időkben például, mikor még nem volt tampon és betét sem, bizony rongydarabokat raktak a vér útjába, melyeket ugyan úgy rendszeresen cseréltek, kimostak, és később újrahasználtak. Később azért már vattát is raktak a fehérneműbe, ám még ez is elég elavult módszernek számíthat a mostani több féle betéthez és tamponhoz képest.

A menstruáló nőről vagy épp lányról régen úgy is tartottak, hogy ezekben az időkben tisztátalan, talán innen is származnak azok a kifejezések, hogy ” beteg vagyok épp “, vagy ” havi baj “. Míg ma nem csinál már ebből senki se ügyet, regén szégyenként élték meg azt a nők, és minden áron titkolni akarták, hogy épp menstruálnak. Manapság már sokkal könnyebben és nyitottabban lehet erről a témáról beszélgetni, annak ellenére, hogy még mindig próbálják a nők elrejteni, hogy épp meg van a menzeszük.

Az biztos, hogy manapság már ” el vannak kényeztetve ” a nők és lányok egyaránt, hiszen számtalan módon tudnak védekezni az átázás ellen. Sokféle márka és méret közül tudnak válogatni mind a tamponok, mind pedig a tisztasági betétek terén. Ami nagyon fontos volt régen és most is, hogy rendszeresen cseréljék a betétet és a tampont is, hiszen ilyenkor nagyobb a fertőzés veszélye.

  
Iktatva: Ciklus Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024