0

Menstruáció kutyáknál? Hogy is van ez?

Az ember legjobb barátjaként is emlegetett kutya sok mindenben hasonlíthat a gazdájára. Nem csak természet beli egyezések lehetnek, de a szervezetük működésében is lehet hasonlóságokat találni. Gyakori probléma szokott lenni a nőstény kutyáknál, hogy ahogy sok gazdi hívja, menstruálni szokott, és ilyenkor bizony nem tudja mit tegyen a lakásban legtöbb időt eltöltő kedvencével.

Menstruáció kutyáknál? Hogy is van ez?

Menstruáció kutyáknál? Hogy is van ez?

A kutyák is szoktak menstruálni? Gyakran emelgetik így azt, mikor az ebnek az alfelén vért találnak. Ez egy természetes jelenség az ivarérett nőstény kutyáknál, azonban nem menstruációnak nevezik, hanem tüzelésnek. Amikor megjelenik a vér, akkortól lehet számítani a tüzelés kezdetét. Ilyenkor bizony vigyázni kell arra nagyon, hogy ha nem akarnak kiskutyákat a családba, ne találkozzon kan kutyával, hiszen ez a jelenség kifejezetten vonzza őket.

A kutyusok tehát nem menstruálnak, ha nem tüzelnek, aminek a teljes időtartama nagyjából 3 hét lehet, és körülbelül 5- 6 havonta jelentkezik. Sok lakásban tartott ebnél bizony fejtörést okozhat a gazdinak az, hogy óvja meg ilyenkor a bútorait a vértől. Ma már erre is van megoldás, egy úgynevezett tüzelőbugyi, mely nem csak arra lehet jó megoldás, hogy ne legyen a lakás véres, de még a kan kutyákat is távol tarthatja.

Kutya vásárlás előtt érdemes tehát minden fontos dolognak utánanézni, mind a nőstény ebeknél, mind pedig a kan kutyáknál, és ez után dönteni arról, hogy az Ön családjába melyik fajta is illene a legjobban. Amennyiben azt szeretnék, hogy nőstény kutyusuknak kiskutyái szülessenek, a már fentebb leírt 3 hetes időszakban érdemes a pároztatással próbálkozni.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024