0

Menstruáció előtti tünetek

A menstruációt, mint a női lét természetes velejáróját mindenki másként éli meg. Maga a vérzés hossza és minősége is eltérő jegyeket mutat személytől, fizikai és egészségi állapottól, életmódtól, öröklött hajlamtól, és a nem elhanyagolható lelkiektől függően. A menstruáció előtti tünetek valamilyen formában azonban minden nőnél tapasztalhatóak.

Az alhasi görcsök skálájaaz enyhe fájdalomérzeten át egészen a komoly megjelenésig terjed, és gyakran párosul a deréktájon érezhető nyomás-jellegű tünetekkel.

Menstruáció előtti tünetek

Menstruáció előtti tünetek

A mellfeszülés, és a sokaknál tapasztalt ezzel egyidejű apró, vagy éppen kicsit szembetűnőbb méretnövekedés nem okoz valószínűleg akkora problémát, mint a férfiak által oly sokszor sérelmezett menstruáció előtt tapasztalható érzelmi labilitás. Bizonyára Te is átélted már a premenstruációs szindrómát, mely a vérzés előtti héten jelentkezik. Ilyenkor valahogy semmi sem úgy működik a lelkedben, ahogyan kellene. Ilyenkor a menstruáció előtti tünetek része az enyhe fokú depresszió és a levertség lelki alkattól függően akár a dühkitörésig is fokozódhat.

Az örök harc a kilókkal természetesen a menstruáció előtti tünetek időszakát sem teszi könnyebbé, hiszen tested a vérzés előtt visszatartja a vizet, amitől a mérleg sajnos gyakran még többet mutat a vágyott testsúlynál.

Az évek és a tapasztalat a menstruáció előtti tünetek megfelelő kezelése terén is megoldást hoznak. Figyelj tested jelzéseire, hiszen nála jobban nem tudja senki, mi az, ami segítséget nyújt számára a fájdalom elviselésében.

  
Iktatva: Tünetek Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024