0

Menstruáció előtt többet mutat a mérleg?

Annak ellenére, hogy vannak olyan nők és fiatal lányok, akik könnyedén átvészelik a menstruációjuk néhány napját, bizony elég sokan vannak olyanok is, akik nehezen élik meg ezt az időszakot. Sőt, egyesek már a menzesz előtt is kellemetlenül érzik magukat, és egy sor panaszt észlelnek magukon. Ilyen lehet a fejfájás, a szédülés, a puffadás, az ingerlékenység vagy épp az étvágy növekedése is. Egyeseknél még a mérleg is többet mutathat!

Menstruáció előtt többet mutat a mérleg?

Menstruáció előtt többet mutat a mérleg?

Valóban igaz lehet az, hogy ilyenkor, a menstruáció előtt többet mutat a mérleg? Igen, ha hiszik ha nem, de ha a menzeszt megelőzően mérlegre állnak, akár 2- 3 kilogrammal is többet mutathat az a fránya mérleg! Na nem azért mert többet ettek volna, hanem mert  a menstruáció előtt és alatt a szervezet több vizet köt meg, ami eredményezheti azt, hogy a mérleg nyelve többet mutasson. Ez azonban a havi vérzés elmúltával vissza áll a normális kerékvágásba, és a normál súlyt fogják látni a mérleg apró kijelzőjén.

Vigyázni kell azonban, mert akkor is többet mutathat a mérleg a menzeszt megelőzően, ha egyeseknél ilyenkor falási rohamok vannak! Bizony az is előfordul, hogy egyesek jobban kívánnak bizonyos ízeket, vagy épp azt érzik, hogy nem tudnak jól lakni, és egy- egy  jól bevacsorázott este után a mérleg többet mutathat 1- 2 kilóval. Érdemes tehát ilyen esetekben inkább sok zöldséget és gyümölcsöt enni, azonban akkor sem kell megijedni, ha pár kilogramm felkúszik, hiszen a vérzés elmúltával az étvágy is a megszokott lesz, és 1- 2 kiló könnyedén leadható egy kis odafigyeléssel!

Sok panaszt és tünetet lehet tehát észlelni a menstruáció alatta és már előtt is, ám ezek mind elmúlnak a vérzés végeztével. Akkor azonban, ha valamelyik kellemetlenség mégsem távozik a menzesz után, hanem folyamatosan észlelik, érdemes lehet felkeresni az orvosukat, nehogy valamilyen szervi baj álljon a háttérben!

  
Iktatva: Előtt Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024