3

Menstruáció előrehozása nem csak fogamzásgátlóval

Az egészségesen és hormonális egyensúlyban működő női szervezet menstruációs ciklusa napra pontosan kiszámolható. Épp ez által, bizonyára tapasztaltad már, milyen nyomasztó érzés, amikor számodra fontos esemény előtt állsz, mely során nem szeretnéd, ha a vérzéssel és az azt kísérő –sokszor kellemetlen- tünetekkel kellene foglalkoznod. Nőiségünk természetes velejárója ez a folyamat, ám ügyes praktikákkal és esetleges orvosi segítséggel talán mégis elkerülhető, hogy néhány fontos esemény alkalmával ne görcsölő hassal és fejfájással jelenjünk meg.

A menstruáció előrehozása a legegyszerűbb és legjobban ütemezhető módon a fogamzásgátló tablettaszedésének

Menstruáció előrehozása nem csak fogamzásgátlóval

Menstruáció előrehozása nem csak fogamzásgátlóval

megváltoztatásával történhet. Nőgyógyászod utasításait követve biztos lehetsz benne, hogy vérzésed a tablettaszedés módjától függően előbb érkezik. A szokásos hét napos gyógyszer szüneteltetés helyett a menstruáció kívánt kezdeti időpontjához igazítva kevesebb napig szükséges gyógyszermentes napokat tartani. Fontos betartanod az orvos utasításait, mert amennyiben nem annak megfelelően szeded a gyógyszert a felmerült helyzetben, annak megbízhatósága kerül veszélybe.

Ha a gyógyszeres beavatkozást túl drasztikusnak véled, egyéb természetes módszereket is bevethetsz a menstruáció előrehozatala érdekében, ám előfordulhat, hogy ezek nem hozzák meg a kívánt eredményt.

Intenzív torna, forró fürdő, melegvizes palack, babérlevélből készített tea, vagy egy-két pohár vörösbor…..a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Ám légy tisztában azzal, hogy hatékonyságuk a menstruáció előrehozatala szempontjából minden esetben egyénre szabott.

  
Iktatva: Gyógyszerrel Címkék: ,

3 hozzászólás "Menstruáció előrehozása nem csak fogamzásgátlóval"

  1. mensi szerint:

    mit értenek az a szó latt hogy intenzív?

  2. peti szerint:

    Aktív, megerőltető. Tehát nem csak vmi sima mozgás hanem rendes megizzadás, gondolom én.

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024