0

Lehetséges valahogyan a menstruáció rövidítése?

A női menstruáció nem mindig a legjobb időpontokban köszönt be. Ha mindez még nem lenne elég, akkor elég sokszor lehet hallani, hogy egyes nőknél bizony kellemetlen mellékhatások is kísérik a vérzés néhány napját. Vannak azonban módszerek, mellyel néhány tüneten lehet enyhíteni. Ilyen például a torna vagy épp a meleg vizes borogatás az erős görcsölés ellen. Sokan szeretnék egy tervezett program miatt lerövidíteni a menzeszük időtartamát.

Lehetséges valahogyan a menstruáció rövidítése?

Lehetséges valahogyan a menstruáció rövidítése?

Lehetséges valahogyan a menstruáció rövidítése? Vannak olyan elterjedt praktikák, melyekre ugyan nincs garancia, de sokan úgy vélik, hogy le lehet rövidíteni a havi vérzés időtartamát. Egyesek szerint a sok sport azokon a bizonyos napokon segíthet a felgyorsítani a vérzés kiürülését, mások viszont a kifacsart citromlé hatására esküsznek.

Vannak azonban olyanok is, akik a menstruáció rövidítésére kitalált praktikákat csak mendemondának tartják, melyek hatástalanok lesznek. Tény és való, a menstruáció egy természetes folyamat, melynek meg van az oka, így az időtartama is nem véletlenül kötött. Az is igaz viszont, hogy a sportolás során több vér távozik a hüvelyen át, és sokan úgy vélik, hogy a következő napokban ezért érhet véget hamarabb a menzesz.

A legegyszerűbb módszer az lehet, ha elfogadják, hogy a menstruációjuk hozzátartozik a nőiességükhöz, és nem próbálják túlságosan lerövidíteni. Igyekezzenek a programjaikat úgy tervezni, hogy ne essen egybe a menzeszükkel. Ehhez remek segítség lehet, ha rendszeresen vezetik egy naptárban a havi vérzésük kezdetét és végét, így könnyű lesz tudni, hogy mely napok alkalmasak egy különleges program szervezésére.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024