0

Lehetséges, hogy a menstruáció után pozitív legyen a terhességi teszt?

Két féle nő van. Az egyik ugye, aki mindent megtenne azért, hogy gyereke legyen, a másik, aki pedig mindent elkövet, hogy megelőzze még a terhesség kialakulását is. Nem mindegy, hogy azok a nők, akik a teherbeeséssel próbálkoznak, mikor is használják a terhességi teszteket arra, hogy megállapítsák, sikerült- e a megtermékenyítés, pozitív- e a teszt végeredménye. Általában  a nem várt menstruáció után kell tesztelni néhány nappal, de mi a helyzet, ha a menstruáció megjött?

Lehetséges, hogy a menstruáció után pozitív legyen a terhességi teszt?

Lehetséges, hogy a menstruáció után pozitív legyen a terhességi teszt?

Lehetséges, hogy a menstruáció után pozitív legyen a terhességi teszt? Elvileg lehetséges, hiszen vannak olyan nők, akik a terhességüktől függetlenül még észlelnek néhány hónapig vérzést a várt időpontokban, bár ez azért egy ritkább jelenségnek számít. Általában a menstruáció után nem lesz pozitív egy terhességi teszt, hiszen a vérzés annak a jele, hogy a megtermékenyítés az adott hónapban nem történt meg. A terhességi tesztek használati útmutatóján is az szokott feltüntetve lenni, hogy akkor érdemes használni, ha már késik a menstruációjuk.

Azoknak a nőknek, akik a pozitív terhességi tesztre vágynak minden hónapban, elkeserítő szokott lenni, hogy megérkezett a menzeszük. Nem szabad azonban elkeseredni, hiszen ha a menstruációjuk más jellegű mint szokott ( pélául kevesebb, vagy enyhébb ), akkor a menzesz elmúlta után még meg érhet egy próbát a terhességi teszt használata, hiszen ez is egy jel lehet arra, hogy a megtermékenyítés sikeres volt.

A pozitív terhességi teszteknek sem szabad mindig hinni, hiszen annak ellenére, hogy egyes típusai nagyon
megbízhatónak minősülnek, mégis a menstruáció után ritkán mutatnak ilyen eredményt. Amennyiben mégis pozitív lesz a teszt, érdemes felkeresni egy szakorvost, hogy teljesen megbizonyosodjanak arról, hogy valóban terhesek- e, vagy csak a hormonok játszottak gonosz tréfát Önökkel.

  
Iktatva: Terhesség Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024