0

Hogyan lehet kezelni a menstruáció alatti gombás fertőzést?

A nők sajnálatos módon szinte bármilyen nyilvános helyen összeszedetnek bizonyos ” női ” fertőzéseket. Gondoljanak csak bele, a strandon vagy épp egy nyilvános mellékhelyiségbe baktériumok sokasága tanyázik,  amit az arra hajlamos nők és lányok könnyűszerrel megkaphatnak. A gombás fertőzés is egy sokaknál megjelenő és visszatérő panasz. Gyakori kérdés szokott lenni, hogy mit lehet tenni ha épp menstruál a fertőzés alatt valaki.

Hogyan lehet kezelni a menstruáció alatti gombás fertőzést?

Hogyan lehet kezelni a menstruáció alatti gombás fertőzést?

Hogyan lehet kezelni a menstruáció alatti gombás fertőzést? Normál helyzetben az orvosok ilyenkor kúpot szoktak ajánlani a kezelésére, ám a cél ugyebár ezekben az estekben az szokott lenni, hogy a kúp minél tovább  bent maradjon. A menzesz idején távozó vér azonban ezt viszonylag gyorsan kimoshatja. Ennek ellenére szokták javasolni, hogy gyengébb vérzés idején, vagy már a menstruáció vége fele lehet használni kúpot, mindössze nem lesz annyira hatásos.

Mit lehet még tenni, ha a gombás fertőzés a menstruáció alatt jelentkezik? A menzesz idejére az orvosok szoktak javasolni egy bizonyos probiotikumos tampont is, amely segíthet helyreállítani a normális flórát, ezáltal a gombás fertőzésre is hatással lesz. A havi vérzés végeztével viszont még ugyan úgy szükséges a gombás fertőzés teljes körű kezelése annak érdekében, hogy teljesen rendbe jöjjön a szervezet.

Szokták mondani, hogy a baj mindig a legrosszabbkor köszönt be, ez a mondás teljesen igaz arra az esetre is, mikor a menstruáció idején érezik, hogy gombás fertőzésük van, és nehezebb hatásosan kezelni a panaszt. A legbiztosabb mégis az lehet ilyen esetben, ha felkeresik orvosukat, vagy gyógyszerészüket, és tőlük kérnek megfelelő tanácsot a problémájukra.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024