0

Első menstruáció előtti tünetek

Első menstruációd megjelenése utáni néhány évben még eltérően viselkedik szervezeted, mint a későbbiek folyamán állandósult ciklus alatt. Igaz ez az első menstruáció előtti tünetek esetében is. 12-14 éves korban még korántsem beszélhetünk premenstruációs szindrómáról.

Vannak lányok, akiknél mindenféle előzetes testi tünet, görcs vagy fájdalom nélkül érkezik az első vérzés. Gyakori az is, hogy csupán barnás, alvadt vér távozik az első egy-két alkalommal. A fejfájás, esetleges hányinger, időnként fellépő erős deréktáji fájdalom, hasmenés, alhasi görcsök sokszor csak a későbbi ciklusok alkalmával jelennek meg.

Első menstruáció előtti tünetek

Első menstruáció előtti tünetek

A tinédzser korba történő átlépés egyébként is labilis lelki életére jellemzőket nem feltétlenül lehet és kell megkülönböztetni a nőknél tapasztalt menstruációt megelőző lelki állapottól. Minden lányra igaz azonban, hogy az első menstruációt megelőző években indul növekedésnek a mell és jelenik meg a testszőrzet. E testi változások után hamarosan várható az első menstruáció megjelenése is. Éppen az okból kifolyólag, hogy az első menstruáció előtti tünetek nem mindenkinél jelentkeznek, légy felkészült, és mindig legyen a táskádban tisztasági betét, szárnyas betét. A tampon használata nem feltétlenül javasolt az első vérzés alkalmával, hiszen még nem ismered menstruációd erősségét.

Semmiképp se ijedj meg az első menstruáció előtti tünetek megtapasztalásakor, hiszen ez szervezeted természetes reakciója és nővé érésed egy fontos fázisa.

  
Iktatva: Tünetek előtte Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024