0

Első menstruáció alkalmával lehet haszni tampont?

Előbb utóbb minden fiatal lány életében eljön a kamaszodás időszaka, ami együtt jár azzal is, hogy a kislányokból nő lesz, és megjön az első menzeszük. Manapság már elég fiatalan érnek a lányok, így nem ritka, hogy a 11- 13 éves fiataloknál is meg jön már a menstruáció, így nem árt, ha mind a szülő, mind pedig az iskola minél előbb elkezdi felkészíteni őket arra, hogy mi is történik ilyenkor pontosan egy nővel.

Első menstruáció alkalmával lehet haszni tampont?

Első menstruáció alkalmával lehet haszni tampont?

Első menstruáció alkalmával lehet haszni tampont? Ez egy viszonylag gyakori kérdés a kamaszlányok körében. A tampon egyik hátránya az, hogy meg kell tanulni a használatát, hiszen a legtöbbeknek nem megy azonnal a elhelyezése úgy, hogy a vér valóban ne szivárogjon át. A betétet viszont gyorsan és egyszerűen lehet használni, így inkább a kezdő lányoknak ezt szokták javasolni az első menstruációnál.

Lehet persze gyakorolni a tamponnal is, hiszen már vannak direkt az ilyen alkalmakra kifejlesztett kis méretű tamponok, amiknek könnyebb lehet a felhelyezése. Egy tampon akkor van a ” jó helyen “, ha a használója nem érzi azt, hogy az ott lenne, tehát nem okoz kellemetlen érzést napközben. A tampon egyik nagy előnye, hogy ha ezt választják, akkor akár még strandra is lehet menni, vagy épp úszni a vízben azokon a bizonyos napokon.

Semmi se szól tehát a tampon ellen az első menzesz alkalmával, érdemes azonban otthon próbálgatni a használatát, ha netalán tán valami baki sikeredne, akkor ne az iskolában kerüljön az illető kínos helyzetbe. Arra azonban nagyon oda kell figyelni, hogy rendszeresen cseréljék a tampont, és a tisztálkodás se maradjon ki a fertőzések elkerülése végett.

  
Iktatva: Az első

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024