0

Az infraszauna használata a menstruáció alatt engedélyezett?

Egy nő élete során a kamaszkor kezdetével egészen a változókor beköszöntéig minden hónapban ” megküzd ” a menstruációjával. Miért a küzdelem szó? Azért, mert a menzesz sok esetben a legrosszabbkor érkezik meg, és ezzel számos programról, tevékenységről le kell mondania a lányoknak, nőknek. Legtöbbször a strand és nyaralási szezonban tud gondot okozni a havi vérzés, ám egy komoly vizsga, vagy épp fontos utazás alatt sem jelent könnyebbséget azoknak a nőknek, akik hányingerrel, görcsöléssel, vagy épp szédüléssel szokták átvészelni ezeket a napokat. Vajon az infraszauna használat lehetséges ezeken a napokon?

Az infraszauna használata a menstruáció alatt engedélyezett?

Az infraszauna használata a menstruáció alatt engedélyezett?

Az infraszauna használata a menstruáció alatt engedélyezett? Az orvosok és a szakemberek a tilos szó helyett jobban szeretik a nem ajánlott kifejezést használni, ha a menstruáció alatt akar valaki infraszunázni. Különösebb gondot ugyanis nem fog okozni, sokkal inkább csak kellemetlen lehet a hatása, hiszen köztudott az, hogy a meleg hatására sokkal jobban megindulhat a vérzés, tehát vérbőséget okozhat.

Annak ellenére, hogy konkrétan senki nem mondja azt, hogy nem szabad a menstruáció alatt infraszaunát használni, még is inkább azt javasolják, hogy arra a pár napra, míg a vérzés tart, szüneteltessék ezt a fajta szaunázást. Lázas betegség esetén se menjenek infraszaunázni, hiszen ilyenkor sem tesz jót a nagy meleg az emberi testnek.

A menstruáció mellet még az is kérdés szokott lenni a nőkben, hogy várandóság vagy épp szopatás alatt szabad-e infraszaunába menni. Ilyenkor sem javasolt, hiszen a melegben méreganyagok ürülnek ki a testből, és ezek akár a magzathoz is eljuthatnak, ami károsodással is járhat, így néhány hónapig mindenképp ki kell hagyni az infraszauna adta élmény élvezetét.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024