0

A tampon helyes használata menstruáció alatt nagyon fontos!

Előbb- utóbb minden fiatal lány élete megváltozik, és elkezdődik náluk a nővé válás folyamata, amelynek az egyik első jele a menstruáció megjelenése lehet. Manapság már tapasztalható, hogy egyre fiatalabb korban megjön az első vérzése a lányoknak, így jó ha már korán felvilágosítják őket, hogy mi is ilyenkor a teendő. Sok lány akar már rögtön az elején tampont használni, ám felhelyezése sokszor nem is olyan könnyű.

A tampon helyes használata menstruáció alatt nagyon fontos!

A tampon helyes használata menstruáció alatt nagyon fontos!

A tampon helyes használata menstruáció alatt nagyon fontos! A tampon a menstruáció során távozó vér felfogására való, így ha az nincs jól felhelyezve, a vér átszivárog, és megjelenik a ruhán, ami valljuk be, sok kínos szituációt okozhat. Senkinek nem megy azonban rögtön elsőre a helyes felhelyezés, így nem árt, ha először otthoni használatkor próbálgatják a kamaszok.

Azt, hogy a tampont hogy kell helyesen használni a menzesz alatt, több féle helyen is meg lehet nézni. Minden tamponos dobozban benne van egy használati melléklet, melyben képekkel írják le a lépéseket. A legfontosabb, hogy nem szabad idegeskedni, mindig tiszta legyen a kéz, és akkor próbálkozzanak a gyakorlásával, mikor a vérzés bőségesebb.

A tampon felhelyezése után mindig kezet kell mosni. Akkor van ” jól használva ” egy tampon, ha a tulajdonosa nem is érzi, hogy az ott lenne. A menstruáció alatt figyelni kell arra, hogy ha tampont, ha betét használ valaki,  az rendszeresen, legalább 4 óránként cserélve legyen!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024