0

A menstruációs rendellenességre utaló jelek!

A menstruáció alatt számos olyan tünet léphet fel még a vérzés mellett, melyek természetesnek mondhatóak. A nők testében ilyenkor hormonális változások mennek végbe, melyeknek lehet következménye még ezeken a napokon a hányinger, a szédülés, az orrvérzés, vagy épp az erős hasi görcsölés is. Figyelni kell azonban, mert lehetnek olyan panaszok is, melyek rendellenességre utalhatnak!

A menstruációs rendellenességre utaló jelek!

A menstruációs rendellenességre utaló jelek!

Mik azok a jelek, melyek menstruációs rendellenességre utalhatnak? Sok nő tapasztalja, hogy a vérzéskor sötét vörös színű rögök is távozhatnak. Ez természetes is lehet, azonban ha túl sok és nagyobb darab rögöket is észlel, érdemes orvoshoz fordulni. Abban az esetben, ha jóval erősebb vérzést tapasztal, mint ahogy az addig megfigyelhető volt, szintén utalhat valamilyen rendellenességre.

Milyen rendellenességre utalhatnak a fentebb említett menstruáció során jelentkező panaszok? Lehetnek ezek egy nem várt terhesség tünetei, vagy épp egy vetélésé is. Gyakran lehetnek a baj okozói a miómák, melyektől nem szabad nagyon megijedni, hiszen ezek csak jóindulatú (nem rákra utaló) daganatok. Gyakori probléma lehet, ami miatt a rendellenesség kialakulhat, az az akadály, melyet az úgynevezett polipok okoznak.

Nem szabad tehát sokáig ülni a problémán, mihelyst úgy vélik, hogy valami megváltozott a menzeszükkel kapcsolatban, érdemes azonnal orvoshoz fordulni. Jobb a lehető leghamarabb tisztába lenni azzal, mi is okozhatja a menstruációs rendellenességet, hogy minél előbb megkezdődhessen a kezelés is. Ne féljenek tehát cselekedni!

  
Iktatva: Zavarok Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024