0

A menstruáció után lévő sárgás folyás betegségre is utalhat?

Azok a nők és lányok, akik már menstruálnak egy ideje, tisztában vannak azzal, hogy a menzeszt megelőzően sok tünetet lehet észleni a testen, melynek oka az, hogy a menstruációs ciklus alatt hormonális változások következnek be. A hüvely folyás egy normálisnak nevezhető jelenség, ám sok nőt aggodalommal tölt el az, ha a folyás sárgás színű, és a menstruáció után jelentkezik.

A menstruáció után lévő sárgás folyás betegségre is utalhat?

A menstruáció után lévő sárgás folyás betegségre is utalhat?

A menstruáció utáni sárgás folyás betegségre is utalhat? A menstruáció alatt és után is nagyobb lehet az esély arra, hogy valamilyen fertőzést kapjanak el a nők. Mivel a vérzés kimossa a hüvelyben lévő savas flórát, így igen könnyen lehet ez a táptalaja egy bakteriális fertőzésnek. Ilyenkor, menzesz után gyakoriak szoktak lenni az akár ( sárga ) folyással együtt járó hüvelyi fertőzések, esetleg hólyaghurutok is.

A menstruáció után jelentkező sárgás folyás milyen betegségre utalhat? Lehet a jele egy esetleges méhnyakgyulladásnak és nemi betegségnek is, ám ha még hozzá egy kellemetlen szag is párosul, akkor akár az a méhnyakrák tünete is lehet. Nem kell azonban megijedni, a menstruáció után viszonylag gyorsan, néhány nap elteltével újratermelődik a savas flóra, és ismét védelmet nyújt, így a semleges színű folyás is meg fog szűnni.

A menstruáció után jelentkező folyás tehát, ha színtelen és szagtalan, akkor nem jelent rosszat, ám ha a színe sárgás, vagy esetleg zöldes, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni, hiszen ez egy betegségre utalhat. Az ilyen betegségeket pedig nem szabad félvállról venni, hiszen az mellett, hogy igen kellemetlen érzést okoznak, még akár súlyosbodhat is. Érdemes tehát minél hamarabb a gyógyszeres kezelés mellett dönteni.

  
Iktatva: Zavar okai Címkék: , , , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024