1

A menstruáció után jelentkező barnás folyásnak több oka is lehet!

A nőknél minden hónapban jelentkező menstruáció sok kellemetlen tünetet eredményezhet a testben. Ezek többsége általában a menzeszt megelőzően jelentkezik, és ezzel figyelmeztetik is a nőket, hogy hamarosan meg fog jönni a havi vérzésük. Gyakran éreznek a nők ilyenkor szédülést, hányingert, fejfájást, de az sem ritka, hogy egyesek ingerlékenyek és türelmetlenek is lesznek. Mi a helyzet akkor, ha a menstruáció után színes, barna folyás jelentkezik?

A menstruáció után jelentkező barnás folyásnak több oka is lehet!

A menstruáció után jelentkező barnás folyásnak több oka is lehet!

A menstruáció után jelentkező barnás folyásnak több oka is lehet! Az, hogy a menzesz végeztével észlel valaki ilyen panaszt, már eleve ijesztő lehet. Több oka is van annak, ha a hüvelyből barnás folyást érzékelnek, lehet ennek oka hormonális is, azonban akár egy fertőzés is állhat a tünet hátterében. Amikor valaki elkezd fogamzásgátló tablettát használni, gyakori szokott lenni, hogy a menstruáció után barnás folyás, kis pecsételő vérzés jelentkezik még néhány hónapig.

A menstruáció utáni barnás folyásnak lehet az oka egyszerű hormonális probléma is, de az is megtörténhet, hogy ez annak a jele, hogy a peteérés megtörtént. Sajnálatos módon azonban egy komolyabb, nőgyógyászati probléma is húzódhat a háttérben, így ha egyéb panaszokat is észlelnek a barnás folyáson kívül a menstruáció után, akkor érdemes minél hamarabb felkeresni egy szakembert, aki egy egyszerű gyógyszeres kezeléssel segíteni tud a problémán.

Nem csak a menstruáció után lehet ijesztő a barnás folyás, de terhesség alatt is megtudja rémíteni a nőket.
A legtöbb esetben, azonban ilyenkor sem kell megijedni, ugyanis nem mindig utal komoly problémára. A terhesség első 3 hónapjában viszont vetélésnek is lehet az előjele, a későbbiekben pedig akár jelezheti, hogy tágul a méhszáj.

  
Iktatva: Zavar okai Címkék: , , , , , ,

Egy hozzászólás "A menstruáció után jelentkező barnás folyásnak több oka is lehet!"

  1. Barna Bernadett szerint:

    tre

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024