0

A menstruáció szerű görcsök terhesség alatt gyakoriak!

A terhesség egy nő életének az egyik legszebb időszak szokott lenni. A boldog babavárás alatt a női test bizony sok változáson megy keresztül, még fel nem készül a szülésre. Sok tünet, panasz szokott jelentkezni a várandóság folyamán, a hányinger vagy épp lábdagadás mellett gyakori szokott le nni a menstruáció szerű görcsök fellépése. Nem kell azonban minden esetben megijedni!

A menstruáció szerű görcsök terhesség alatt gyakoriak!

A menstruáció szerű görcsök terhesség alatt gyakoriak!

A terhesség alatt jelentkező menstruáció szerű görcsök a legtöbb esetben természetesnek mondhatóak. Nem mindegy azonban az, hogy a terhesség melyik szakaszában van épp. Valaki a várandósága legelején érzi ezeket a görcsöket, amikor még nem is lehet egészen biztos abban, hogy babát vár. Abban az esetben viszont, ha a terhesség elején a menstruáció szerű görcsökhöz rózsaszínes, pirosas vérzés is párosul, azonnal orvoshoz kell fordulni, ugyanis vetélés is lehet a vége!

A menstruáció szerű görcsök terhesség alatt azért is lehetnek természetesnek mondhatóak, hiszen nyúlnak az izmok és a szaglok. Nem csak a várandóság elején, hanem a végén is szoktak ezek a görcsök jelentkezni. Ezek általában a terhesség végét jelentik, és ilyenkor már nem sok van hátra a szülésig. Sokan a menstruáció szerű görcsökből, és a derékfájásból veszik észre, hogy valószínűleg beindult a szülés.

Sokan a menzesz szerű görcsökhöz hasonlítják a szülési fájdalmat, igaz jóval erősebbek és fájdalmasabbak az ilyenkor jelentkező összehúzódások. Amennyiben a terhessége legelején tart, és erős menstruáció szerű görcsei vannak, esetleg kis vérzést is tapasztal, érdemes a lehető leggyorsabban felkeresnie az orvosát, hiszen csak így lehet 100%- osan nyugodt az ember.

  
Iktatva: Terhesség Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024