0

A menstruáció siettetése megoldható valamilyen praktikával?

A nőknél normál esetben minden hónapban jelentkező menstruáció nem mindig a legjobbkor következik be. Annak ellenére, hogy nagyjából ki lehet számolni, mikor is esedékes a kezdete, még is sokan küzdenek azzal, hogy a rendszertelen menzeszük a legrosszabbkor érkezik meg. Ilyenkor jó lenne vagy késleltetni, vagy épp siettetni a menstruációt.

A menstruáció siettetése megoldható valamilyen praktikával?

A menstruáció siettetése megoldható valamilyen praktikával?

Abban az esetben, ha már megtörtént a “baj”, és egy fontos programot látszik keresztül hozni a menstruáció, mit lehet tenni? A menstruáció siettetése megoldható valamilyen praktikával? Az egyik legismertebb módszer, a fogamzásgátló tabletta, hiszen ezzel pontosan ki lehet számolni mikor is jön meg a vérzés, valamint egy tervezett program esetében, ha nem hagyják ki az előírt 7 nap szünetet a tabletta elfogyása után, akkor nem is lesz menzeszük. Ezt a módszert viszont nem szabad sűrűn alkalmazni!

Vannak egyéb módszerek is a tablettán kívül, mellyel lehet siettetni a menstruációt. A népi hagyományok szerint kiválóan alkalmas erre a célra a rozmaringos tea használata. Mindössze napi egy csészét kell meginni, és a hatása egyesek szerint nem marad el. Sokan javasolják még a forró fürdőt is, hiszen a meleg vérbőséget okoz, mely elősegítheti a menzesz siettetését.

Megoldás lehet még a torna is a menstruáció előrébb hozatalára. Vannak egyes mozdulatok, gyakorlatok, melyekkel meg lehet siettetni a vérzés jelentkezését. A mozgás, nem csak erre lehet azonban megoldás, de akár a rendszertelen vérzésen is segíthet, és rendszeresre állíthatja be. Amennyiben valami halaszthatatlan ok miatt Önök is siettetni szeretnék a menstruációjukat, próbálják ki a leírt módszereket, hátha sikerrel járnak!

  
Iktatva: Beállítása Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024