1

A menstruáció okozta puffadás természetes jelenség?

Sok nő szembesült már élete folyamán legalább egy olyan kellemetlenséggel, melyet a menstruációjának köszönhet. Vannak olyanok aki szédülnek, hányingerrel küzdenek, vagy épp migrén szerű fejfájás gyötri őket a havi vérzésük ideje alatt. Ezek mind szokványos tünetnek mondhatóak, de mi a helyzet a menzesz előtt és alatt jelentkező puffadással?

A menstruáció okozta puffadás természetes jelenség?

A menstruáció okozta puffadás természetes jelenség?

A menstruáció okozta puffadás természetes jelenség? Azt kell mondjuk, hogy ez is egy igen megszokott tünetnek számít a menzesz idején. Mi lehet ennek az oka? A nők szervezete a menstruáció alatt (akár már előtte is néhány nappal) sokkal nagyobb mennyiségű vizet képes visszatartani, mint a ciklus egyéb napjain. Nem ritka ilyenkor az sem, hogy a mérleg nyelve ezeken a napokon akár 3 kg- al is többet mutathat.

Mit lehet tenni a menstruáció alatt jelentkező puffadás ellen? Sajnos a vizesedés okozta puffadás nem csak has tájékon érezhető, de gyakori, hogy a lábak táján is észre lehet venni a kellemetlen hatásukat. Megoldás lehet, ha nem csak a menzesz idején, de már a vérzést megelőző napokban is kerülik a só használatát az étkezések során. A fájdalmasan felpuffadt testrészeknek enyhülést jelenhet a jeges borogatás is!

Ajánlott a menstruáció alatt puffadás enyhítésére az egyes ételek bővebb fogyasztása is. Egyes kutatások azt mondják, hogy páldául a banán vagy épp a joghurt sokat segíthet az emésztés megkönnyítésénél. Mi a helyzet a folyadékbevitellel? Talán bután hangzik, hogy a szervezet álatl felhalmozott víz okozta puffadásnak a sok folyadék is a gyógyszere lehet, ám ennek ellenére ez így van! Nem csak hogy kitisztítja a szervezetet a nagy mennyiségű víz, de vele együtt a káros és felesleges folyadék is távozni fog a nők testéből.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , ,

Egy hozzászólás "A menstruáció okozta puffadás természetes jelenség?"

  1. Lilla szerint:

    A menstriációs puffadás egy héttel a nemvárt elött normális?

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024