0

A menstruáció macskáknál is van?

Akár csak a kutyáknál, úgy a macskáknál is a nőstény állat vérzéssel jelzi, ha ivaréretté válik. Hasonlóan keverik is a fogalmakat a gazdik, hiszen sokan úgy mondják ezt a jelenséget, hogy a macskájuk menstruál, ám ez téves megnevezés, hiszen akár csak az ebek, a cicák is tüzelni szoktak. Aki tehát nem akar otthonra kiscicákat, érdemes ha jobban figyel nőstény macskájára ilyenkor!

A menstruáció macskáknál is van?

A menstruáció macskáknál is van?

Mit kell tudni a macskák ” menstruációjáról ” ? A legfontosabb talán az lehet, ha a gazdi tisztában van azzal, hogy a nőstény állatok tüzelése 6-7 napig tarthat, és általában ősszel és tavasszal lehet számítani a ciklusokra. Maga a vér mennyisége elenyésző, és sok macska tartó észre sem veszi, hiszen tisztálkodás
közben letakarítják magukról, nem hiába mondják a cicákat tiszta állatnak.

Miből lehet még észrevenni, hogy a macskájuk tüzel? Sok cicának megváltozik ilyenkor a viselkedése. Az addig fürge, vidám állat rosszkedvű, sokat fekvő lesz, és még több simogatásra, szeretgetésre vágynak. Sokszor fordul elő, hogy kevesebbet is esznek vagy épp többet nyávognak. Nagyon kell a tüzelés időszakában vigyázni a nőstényekre, hiszen a kandúrok gyorsan megérzik az általa kibocsájtott illatot, és gyorsan ott teremnek.

Mit lehet tenni, ha semmiképpen sem akarnak kiscicákat az otthonukba? A legbiztosabb megoldásnak sokan az ivartalanítást javasolják, hiszen nem csak az lehet a probléma, hogy egyszer csak kiscicák kerülnek majd a családba, de bizony az ivarzás időszaka igencsak megkeserítheti párzás nélkül a cica életét. Amennyiben bizonytalan valamiben ebben a témában, forduljon bátran kérdéseivel állatorvosukhoz!

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024