0

A menstruáció késleltetésének lehetnek mellékhatásai?

Gyakori probléma a nőknél, hogy a menstruációjuk a legrosszabbkor jön meg, így valamilyen programban, vagy épp tevékenységben akadályozva vannak. Ilyenkor általában azt látják a megoldásnak, ha késleltetni próbálják a menzeszüket, ám sokakban bennük van a félsz, hogy ennek lehetnek- e kellemetlen mellékhatásai.

A menstruáció késleltetésének lehetnek mellékhatásai?

A menstruáció késleltetésének lehetnek mellékhatásai?

Hogyan lehet a menstruáció késleltetését megoldani? Abban az esetben, ha felmennek a világhálóra, sok tippet találhatnak a népi gyógyászat területén a menzesz késleltetésére, kérdés persze, hogy mennyire lehet ezekre alapozni is. Ám ha a legbiztosabb módszerrel akarnak próbálkozni, akkor arra talán a legjobb megoldás az lehet, ha a fogamzásgátlójuk szedését nem hagyják abba idejében, ha nem néhány nappal túlszedik, vagy épp az adott hónapban nem hagyják abba egyáltalán a szedését.

A menstruáció késleltetésének lehetnek mellékhatásai? Akkor, ha a fentebb már leírt módszert választják,  és csak ritkán, akkor nem lehet probléma az orvosok szerint, hiszen nem csökken a fogamzásgátló gyógyszer hatása. Rendszeresen azonban nem ajánlott ez a fajta lehetőség, hiszen mégis csak hormonális gyógyszerről  van szó.

A menstruáció ilyen fajta késleltetésének tehát ritka, kivételesek alkamakkor nem lehet mellékhatása. A gyógyszer szedését azonban ezek után érdemes már ugyan úgy szedni, hiszen nem véletlenül van így előírva. Amennyiben bármilyen kérdése lenne még a témával kapcsolatban, érdemes lehet felkeresnie nőgyógyászát,  aki biztos válaszolni tud majd a felmerülő kérdésekre.

  
Iktatva: Késleltetése Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024