1

A menstruáció ingadozása ellen lehet tenni valamit?

Annak ellenére, hogy egy nőnek gyakran jön rosszkor a menstruációja ( egy vár és tervezett program miatt ), mégis mindenki szeret tisztába lenni azzal, hogy pontosan mikor és melyik napra is várhatja a menzeszét. Fiatal korban kell egy kis idő míg a ciklus ingadozása beáll egy fix időtartamra, ám később is elő szokott fordulni az, hogy valaki menstruációja még rendszertelen. Ez pedig sok kellemetlenséget és aggodalmat is okozhat a tulajdonosának.

A menstruáció ingadozása ellen lehet tenni valamit?

A menstruáció ingadozása ellen lehet tenni valamit?

A menstruáció ingadozása ellen lehet tenni valamit? Abban az esetbe, ha a menzesz már régóta nem rendszeres, érdemes orvoshoz fordulni, hogy utána járjanak, mi is áll a probléma hátterében. Lehet egyszerű hormonális probléma is, így a fogamzásgátló szedése sokaknak gyógyír lehet erre a gondra. Mivel itt gyógyszer irányítja a menstruációt, így nem fog többé ingadozni a menzesz, és pontosan fog megérkezni, a várt napon.

A menstruáció ingadozásának, jobban mondva késésének persze lehetnek egyéb okai is. Éppen ezért első körben érdemes azt kizárni, hogy nem- e terhes valaki, hiszen ilyenkor gyakori szokott lenni a késés, vagy épp az, hogy ha a havi vérzés jelentkezik is, más jellegű, és más mennyiségű, mint a megszokott. A legegyszerűbb ilyenkor, ha terhességi tesztet vesznek, és gyorsan választ kaphatnak a kérdéseikre.

A legtöbb nőnél azt lehet mondani, hogy 20 éves korára megszűnik a menstruációja ingadozása, és be áll egy rendszeres hosszúságú ciklus, mellyel lehet majd előre tervezni programokat. Akkor, ha ez még néhány évvel később se következik be, mindenképp keressen fel egy orvost, hiszen lehet, hogy valamilyen betegség húzódik a probléma hátterében.

  
Iktatva: Beállítása Címkék: , , , , , , ,

Egy hozzászólás "A menstruáció ingadozása ellen lehet tenni valamit?"

  1. Aniko szerint:

    szeretném meg tudni hogy egy honapba mért jön meg kéttszer? erős hasigörcs és erős fejfájásom van és hányinger!

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024